Инфо

17. март 2023.17. мар 2023.
Мачваинфо.рс

Мачваинфо.рс

Одржана XXIII седница СО Богатић

Пред одборницима Скупштине Општине Богатић на 23.редовном заседању, нашло се 17 тачака дневног реда. Изгласана је Одлукa о изради Просторног плана општине Богатић 2025.-2035. године, као и Одлука о изради Стратешке процене утицаја на животну средину овог Просторног плана..

Подржан је и Предлог Одлуке о усвајању Плана детаљне регулације "Водоизвориште у Црној Бари" и његова Стратешка процена утицаја на животну средину.

Усвојена је Стратегија безбедности саобраћаја на путевима општине Богатић за период од 2023. до 2027. године, што је образложио помоћник председника Општине Богатић, Никола Тошић.

Одборници су дали сагласност и Одлуци о накнадама које представљају приход остварен делатношћу Општинске управе општине Богатић и Одлуци о поступку и начину решавања захтева грађана за накнаду штете настале услед уједа паса луталица.

Директор ЈКП Богатић, Владан Попадић, образложио је Програм пословања овог предузећа за 2023. годину, као и Посебан програм коришћења средстава субвенција из буџета општине Богатић за текућу годину, а дата је салгасност и Другој измени и допуни Правилника о раду и Извештају о степену усклађености планираних и реализованих активности.

Усвојени су Извештаји о раду и финансијском пословању Народне библиотеке Јанко Веселиновић" и Културно-образовног центра "Богатић“ за минулу годину.

Изгласана су Решења о прибављању у јавну својину непосредном погодбом катастарске парцеле у К.О. Црна Бара, ради проширења месног гробља и дела катастарске парцеле у потесу Лиманска ада.

На овом заседању разрешен је један члан Школског одбора „Мачванске средње школе" у Богатићу и именован нови.
Мачваинфо.рс

Најновији број

16. март 2023.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa