Инфо

24. март 2023.24. мар 2023.
Нове подстицајне мере и програми националне службе за запошљавање (Фото: Ljubovija.info)

Нове подстицајне мере и програми националне службе за запошљавање (Фото: Ljubovija.info)

Нове подстицајне мере и програми националне службе за запошљавање

На форуму који су организовали Општина Љубовија, Национална служба за запошљавање и Регионална развојна агенција Подриња, Подгорине и Рађевине били су присутни послодавци из јавног и приватног сектора како би се упознали са јавним позивима који су отворени у овом тренутку.

Зоран Миловановић, вд директора филијале НСЗ Лозница, каже да је филијала Лозница од прошле године кренула у промоцију јавних позива како би се учинили што доступнијим послодавцима у општинама које филијала покрива.

„Циљ нам је да све оно што је актуелно приближимо, како послодавцима из приватног сектора тако и послодавцима из јавног сектора, да би се већи број лица ангажовао кроз мере које финансира НСЗ, али наравно и да презентујемо иновације, односно нове програме и мере које Национална служба у својој палети нуди. И ове година локална самоуправа Љубовија је издвојила око 2 милиона динара за суфинансирање програма или мера, које иначе финансира и НСЗ и са средствима која ће добити од Републике Србије у укупном износу од 4 милиона биће реализоване три мере, што је заиста за Општину Љубовија веома значајно. Биће реализована мера јавних радова, мера стручне праксе и мера субвенције за самозапошљавање. Поред ових средстава која ће издвојити Општина Љубовија, филијала НСЗ Лозница ће определити одређени износ средстава за Општину Љубовија тако да, гледајући на искуства из ранијих година, та сарадња ће бити продубљена. Оно што смо посебно истакли овде као потенцијалну предност јесу подстицајни програми Министарства привреде где ћемо ми са Регионалном развојном агенцијом и са локалном самоуправом покушати да упознамо што већи број послодаваца са тим програмима и мерама, јер ће та средства заиста бити значајна“, изјавио је вд директор Миловановић.

Председник Милан Јовановић истиче да Општина Љубовија наставља са учешћем у суфинансирању програма и мера и позива све послодавце, посебно из приватног сектора, да се активно укључе и испрате актуелне јавне позиве.
Председник Општине Љубовија Милан Јовановић ( Фото: Љубовија. инфо)

„Желео бих да направим једну паралелу између онога што говоримо на овим скуповима и онога шта је реалност. На оваквим форумима морамо да ангажујемо присутност још већег броја предузетника. Опште је уверење да страни инвеститори имају погодности које наши домаћи предузетници немају, а морам нагласити податак да је само око 30% средстава намењених за домаће привреднике у буџету Републике Србије искоришћено у прошлој години. И ми на локалу морамо пре свега да видимо шта то спречава наше привреднике да учествују на јавним позивима и уз помоћ свих ових мера и програма да унапреде своје пословање“, каже председник Јовановић.


НСЗ и Регионална развојна агенција одржали су форум, поред Љубовије, Крупња, Малог Зворника и за послодавце на подручју Града Лознице.
Ljubovija.info

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa