Инфо

29. март 2023.29. мар 2023.
Глас Подриња

Глас Подриња

У Шапцу представљен пројекат "Знањем до посла"

Данас, 29.03.2023. у сали Кристал хотела Слобода представницима основних и средњих школа из Мачванског и Колубарског округа, као и из градова Сремска Митровица и Рума, представљене услуге каријерног вођења и саветовања (КВиС) које се спроводе у оквиру пројекта „Знањем до посла“.
Глас Подриња

Партнерски пројекат владе Швајцарске и Србије тренутно се реализује у 13 региона у Србији, а осмишљен је тако да креира што боље предуслове за брже запошљавање младих кроз развој система каријерног вођења и саветовања, као и кроз конкретне обуке на радном месту код познатог послодавца.
Оливер Штрајт (Streit), директор пројекта „Знањем до посла“/Глас Подриња

Услуге КВИС-а намењене су младима од 15 до 30 година, као и старијима уколико припадају теже запошљивим категоријама друштва, како би се унапредиле њихове професионалне вештине и створили повољнији услови за бржи радни ангажман. Захваљујући мрежи партнерских организација, такозваних брокера, млади пролазе кроз свеобухватан систем каријерног вођења и саветовања при чему их обучени каријерни практичари оснажују у разумевању личних талената и информишу о актуелностима са тржишта рада, могућностима даљег усавршавања и могућностима запослења.
Пројекат "Знањем до посла"/Глас Подриња

Услуге каријерног вођења и саветовања пружају се у седам основаних Јоб инфо центара у Нишу, Пироту, Књажевцу, Крушевцу, Пожеги, Шапцу и Крагујевцу, као и основним и средњим школама у регионима покривеним пројектом, који уз програм оснаживања младих у циљу одговорног планирања каријере, у складу са интересовањима, организује и реалне сусрете са послодавцима и представницима одређених занимања у циљу упознавања са конкретним професијама.
У реализацију пројекта уложено је 29 милиона евра, а готово 27 хиљада младих је користило услуге каријерног вођења и саветовања у протеклих осам година. Преко 1.600 полазника програма завршило је обуку на радном месту, а 77% полазника обука се запослило. Препознавајући значај умрежавања, у пројекат се укључило и 250 компанија као и бројни партнери из јавног и цивилног сектора, свесни да су компетентни и обучени млади кадрови будућност привреде и друштва.
Гордана Мандић Радосављевић, председница Удружења Светлост и координаторка JOB Info центра Шабац/Глас Подриња

Пројекат се реализује уз подршку Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања као и Министарства просвете, Канцеларије за дуално образовање и Национални оквир квалификација, као и Агенције за квалификације, Привредне коморе и Националне службе за запошљавање.
Мирјана Васић, психолог/Глас Подриња

Опширније у штампаном издању.
Глас Подриња

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa