Инфо

16. април 2023.16. апр 2023.
Одржано шест галопских трка (Фото: Глас Подриња)

Одржано шест галопских трка (Фото: Глас Подриња)

Одржан први тркачки дан у Шапцу

Јака киша обележила је први тркачки дан на Шабачком хиподрому. Ипак, то није спречило најоданије љубитеље галопера да одгледају свих шест трка.

Готово све време падала киша (Фото: Глас Подриња)


Победник трке дана "Ускршње трке" био је Near Poet, власника Алмина Алића, у тренингу код Тамаре Шендековић и са Ђорђем Перовићем у седлу. Други је кроз циљ прошао Impossible Star власника Мирослава Лазића, са окејом Алексом Шашићем, чији је тренер такође Тамара Шендековић. Трећи је био Berrygar браће Јуковића, са Гораном Мешетовићем у седлу, ког је тренирао Дејан Пајић. Као четврти је на циљ стигао Double Triomphe, још једно грло које тренира Тамара Шендековић, а власништво је Алмина Алића, јахао га је Милан Конкољ.

Уручење пехара власнику победничког грла трке дана (Фото: Глас Подриња)


"Ускршња трка" данас је била пета по реду. Трчана је на 1.700 метара, за сва грла од четири године и старија.

Стартовала скоро сва уписана грла (Фото: Глас Подриња)


Прва данашња трка носила је назив "Дом здравља" и трчана је на 1.200 метара, за сва грла од три године без победе. Први је кроз циљ прошао On The Ratller штале "Антилоп", са џокејом Ђорђем Перовићем, у тренингу код Тамаре Шендековић. Други је био Jack The Giant Мирослава Лазића, са Алексом Шашићем у седлу, такође у тренингу код Тамаре Шендековић. Треће место заузето је Принц Ивана Суботића, са Станаревићем у седлу, чији је тренер Живановић.

Џокеји спремни за све временске услове (Фото: Глас Подриња)


Другу трку, "ТОШ Шабац", на 1.300 метара, за грла од четири године и старија, освојила је Rosa Sham, власника и тренера Шендековића, са џокејом Миланом Конкољем. Други је кроз циљ прошао Макс Макси Милана Николића, ком је јахач био Мустафић, а тренер Колар. Треће место заузело је још једно грло Шендековића Silver Pepper, са Ђорђем Перовићем у седлу. Четврти је стигао Auensir штале Марковић, са џокејом Кристијаном Њезијем.

Пехари за победнике (Фото: Глас Подриња)


Победник "Пролећне трке", на 1.300 метара, за четири године и старија грла, било је грло Flitsch браће Ватић, у тренингу код Тамаре Шендековић и са Ђорђем Перовићем у седлу. Други је на циљ стигао Dante's Peak Ружића, когтакође тренира Тамара Шендековић, са џокејом Алексом Шашићем. Треће место освојио је Lavalon, са Кристијаном Њезијем, у власништву штале Младеновић. Четврти је кроз циљ прошао Achilles Srb, власника и тренера Шендековића, а јахао га је Милан Конкољ.

Трчало се и по пљуску (Фото: Глас Подриња)


Иако је за трку "Џокеј клуб" било уписано шест грла, стартовала су само четири. Прва је кроз циљ прошла Quick Angel Srb Бранислава Ракића, са џокејом Миланом Конкољем и тренером Тамаром Шендековић. Са малим заостатком, други је био Fiery Bond Мирослава Лазића, са џокејом Ђорђем Перовићем, чији је тренер такође Тамара Шендековић. Трећа је стигла Polixena из Зобнатице, са џокејом Гораном Мешетовићем и тренером Танасковићем. Четврти је био Texas Hold'em браће Хаџића, са џокејом Жељком Илићем, још једно грло које тренира Тамара Шендековић.

Истинске љубитеље лоше време не може отерати са хиподрома (Фото: Глас Подриња)
М.М.

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa