Инфо

24. април 2023.24. апр 2023.
(Фото: Глас Подриња)

(Фото: Глас Подриња)

Пројекат „Биосол +“: Новим сазнањима до унапређења производње

У оквиру пројекта „Биосол +“ одржана је радионица намењена представницима пословног сектора и индивидуалним пољопривредним произвођачима како би новим сазнањима унапредили своју производњу и стекли нова знања која ће им помоћи да боље пласирају своје производе.

Наташа Радовановић, чланица пројектног тима истиче да шабачки крај има велики потенцијал када је пољопривреда у питању.

-Како би наши пољопривредници имали што веће приносе и приходе, едукацијом и кроз размену знања континуирано радимо на унапређењу и квалитету. Желимо да они могу да зараде од свог рада и имају што боље услове на својим имањима – појаснила је Радовановић.

Слађана Андрић из Мачванског Прњавора узгаја печурке буковаче. Сматра да су едукације значајне за све пољопривреднике.

-Након обуке у Тренинг центру за узгој буковача покренули смо своју производњу. Верујем да ћемо стећи нова знања и вештине које ћемо применити на постојећу производњу.

Звонко Живковић борави у Шапцу у оквиру пројектних активности на пројекту „Биосол“ и верује да одређене новине може применити на свом газдинству.

-Сматрам да ће нам знања када је у питању обновљива енергија бити од користи. Већ смо започели неке ствари, али увек је добро видети шта може додатно да се унапреди. Наравно, у нашим оквирима и могућностима.

„Биосол“ пројекат настао је као резултат прекограничне сарадње Шапца и Нове Градишке и оба града добиће нове инсталације примену енергетске ефикасности и обновљиве изворе енергије.
-Предавање у Тренинг центру има циљ да сазнамо шта је потребно пољопривредницима и произвођачима како би одређене сегменте имплементирали у својој производњи и шта је то што могу да унапреде - нагласио је лан пројетног тима Биосол Милан Савић-
М. Ж.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa