Инфо

24. април 2023.24. апр 2023.
Мирослав Мандић са играчима и стручним штабом (фото: ВК Шабац зв. фб страница)

Мирослав Мандић са играчима и стручним штабом (фото: ВК Шабац зв. фб страница)

Мандић: Испунили основни циљ

Две убедљиве победе у баражу за опстанак у Првој А лиги задржале су шабачку "Саву" у другом рангу српског ватерпола. Најмлађи тим Лиге је испунио свој циљ за ову сезону, иако је додатно подмлађен у односу на претходну када су изборили промоцију из Б у А ранг.

У следећој сезони у Првој А лиги ће бити Наис Ниш и Спартак Прозивка, уместо Ваљева и Таша.

Иако значајно искуснији тим ТЕНТ из Обреновца је надигран убедљиво у два меча, оба пута је било плус седам у корист Саве. У Шапцу је било 12:5, у другом 16:9 за укупних 2:0 у серији.

-Два дуела против Обреновца су можда и наша најбоља издања ове сезоне. Ту се показало колико нам је значило играње у Првој А лиги и колико смо подигли квалитет. Надиграли смо их у сваком сегменту игре, искористили сваку предност у односу на њих и остварили велики успех - рекао је тренер Саве Мирослав Мандић.

Одбрана и напад одлични у баражу (фото: ВК Шабац зв. фб страница)


Сезона је завршена на најбољи начин. Уз две победе у баражу, тим је и у последња два меча славио у сезони и тако завршио шампионат са четири победе у низу.

-Имали смо врло торбулентну сезону. Добило је прилику свих 27 играча из наше школе. Диуго смо били на позицији девет, но ми смо значајно напредовали током сезоне. Неки порази су могли бити и ремији, или победе, тако да смо достигли ниво да ниједном тиму није било лако да нас победи. Били смо најмлађи тим, многи су у саставу имали играче који дуже играју ватерполо него што наши првотимци имају година живота и опет смо имали начин да им се супротставимо.

Дуг је период до наредне сезоне, али принципи на којима је Сава заснована и планови се не мењају.

Ослонац на клупску школу и у наредној сезони (фото: ВК Шабац зв. фб страница)


-Циљ је опстанак, по могућству без баража и позиционирање као стабилног друголигаша. Остајемо ослоњени искључиво на играче из школе ВК Шабац, настављамо са пружањем прилике младим играчима и њиховим припремањем за изазове најјачих такмичења - закључује Мандић.
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa