Инфо

12. мај 2023.12. мај 2023.
ОШ „Лаза К. Лазаревић“ обележила 63. рођендан (Фото: Глас Подриња)

ОШ „Лаза К. Лазаревић“ обележила 63. рођендан (Фото: Глас Подриња)

ОШ „Лаза К. Лазаревић“ обележила 63. рођендан

Програм у сали Соколског дома обојен традицијом, испуњен музиком и проткан талентима ученика уприличен је у петак поводом 63. рођендана Основне школе „Лаза К. Лазаревић“. У публици су били представници Епархије шабачке, Града, Школске управе, родитеља, запослених, ђаци и пријатељи.
Бројна публика испратила програм (Фото: Глас Подриња)

Претходних шест деценија били смо сведоци различитих промена у образовању које смо прихватили као велики изазов у намери да још снажније ширимо своја крила испод којих смо изнедрили много образованих појединаца који су данас успешни, како у Србији, тако и у читавом свету. Следећи кораке великог Лазе Лазаревићa по којем наша школа са поносом носи име, настојимо да развијемо емпатију међу ученицима, запосленима. То нам даје снагу за многа постигнућа у области образовања, а о чему сведоче бројне награде ученика на свим нивоима такмичења, поручили су из те образовне установе.
директор школе Милан Благојевић (Фото: Глас Подриња)

-Могу да кажем да су највећи понос Лазине школе сами ученици који су сада успешни широм наше земље и света и заиста смо поносни на њих. Мислим да је највећи процват Лазина школа доживела последњих неколико година улагањем у будућност, уз несебично залагање наших учитеља, наставника, помоћног особља и свих запослених. Тај спој народне традиције и будућности је нешто по чему смо препознатљиви, што негујемо и желимо да истрајемо у томе. Вредне награде које наши ученици освајају на многобројним такмичењима су показатељи да смо на добром путу- рекао је директор школе Милан Благојевић.

Школски хор(Фото: Глас Подриња)

Ученици су били симбол и украс свечаности коју су вредно спремали са својим наставницима, а отворио је школски хор под руководством професора музичке културе Дејана Јосиповића.

Учитељица Ана Пузић са својим одељењем 4/2 припремила је представу „Сиромашни Ромео“ која је премијерно изведена.
Представa „Сиромашни Ромео“(Фото: Глас Подриња)

-Изворну верзију је писао је Тоде Николетић, али пошто ми имамо 30 ученика, 30 глумаца у одељењу, прерадили смо текст тако да сви учествују. То је пародија на тему Ромеа и Јулије коју су сви ђаци марљиво припремали, радујући се прилици да покажу свој таленат- објаснила је Пузићева.


У оквиру свечаности наступила је и фолклорна секција под руководством професорке српског језика Милице Предић.
Д.Д.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa