Инфо

15. мај 2023.15. мај 2023.
ученица трећег разреда Школе примењених уметности Лена Глигорић (Фото: Школа примењених уметности)

ученица трећег разреда Школе примењених уметности Лена Глигорић (Фото: Школа примењених уметности)

Награда на републичком конкурсу за ученицу школе примењених уметност: Признање за Лену Глигорић

На републичком конкурсу ,,Крв живот значи” који традиционално организује Црвени крст Србије, ученица трећег разреда Школе примењених уметности Лена Глигорић освојила је другу награду у категорији визуала за друштвене мреже Фејсбук и Инстаграм.

На овом конкурсу су учествовале 703 основне и 141 средња школа из 135 општина и градова у Србији, а радове је послало 35.000 ученика.

-Инспирацију за овај рад сам пронашла у скоро заборављеној игри Не љути се човече, која је била једна од омиљених игара наших родитеља, бака и дека...Осим основне поруке о неопходности даривања крви, шаљем и поруку и да је потребно скратити време проведено на друштвеним мрежама, враћати се и старијим видовима забаве који су код људи развијали дух толеранције и заједништва, за разлику од појединих интернет садржаја који данас често пропагирају сасвим другачије вредности- истиче награђена ученица Лена Глигорић.
Лена Глигорић освојила је другу награду у категорији визуала за друштвене мреже Фејсбук и Инстагра

Свечана додела награда биће организована 14. јуна у Црвеном крсту Србије поводом Светског дана добровољних давалаца крви који се прославља као датум рођења аустријског биолога Карла Ландшајнера, заслужног за откриће крвних група код човека, а за које је 1930. године добио Нобелову награду.


Текст и фото: Школа примењених уметности

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa