Инфо

16. мај 2023.16. мај 2023.
Италијанске компаније у Шапцу/Глас Подриња

Италијанске компаније у Шапцу/Глас Подриња

Њ.Е. Лука Гори, амбасадор Италије у посети Шапцу

Данас је у Градској кући градоначелник Шапца др Александар Пајић разговарао са Њ.Е. Луком Горијем, амбасадором Италије у Републици Србији о италијанским компанијама које послују на територији града Шапца.
Градоначелник Шапца др Александар Пајић и амбасадор Лука Гори/Глас Подриња

- У Шапцу има их десет италијанских компанија, а три су последње две године у Индустријској зони купиле више од 13 хектара и очекује се да ће у најкраћем року започну градњу својих произвоидних погона. Са Њ.Е. Горијем разговарао сам о сферама у које италијанска влада и њени привредници желе да улажу у Републици Србији, као и сам град Шабац. Као локална самоуправа трудимо се да имамо директан контакт са привредницима и да њихове изазове решимо у најкраћем року, истакао је градоначелник Шапца и додао да је интерес града Шапца да имамо што мање незапослених, да радимо на повећању животног стандарда наших суграђана и да побољшавамо услове живота у нашем граду - Сигуран сам да ће у наредном периоду што више привреднка из Италије започети, или проширити своју производњу на територији града Шапца.
На састанку у Градској кући/Глас Подриња

Њ.Е. Лука Гори истакао је да је веома задовољан што је у Шапцу, граду који је значајан за пословање и сарадњу са Италијом.
- У разговору са градоначелником Пајићем разматрали смо како да заједно потпомогнемо још боље пословање италијанских компанија у Шапцу. Веома сам задовољан што су српске власти омогућиле повољно пословно окружење у Шапцу где би посао могао и даље да се развија. Италија поново жели да оснажи сарадњу и помогне развој пословања на Балкану и у Србији.
Након разговора, градоначелник Пајић и амбасадор Гори обишли су највеће италијанске компнаније у Шапцу – Пасубио, СБЕ Србија и Селетра.
Обилазак италијанских компанија/Глас Подриња
М. Ф.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa