Инфо

17. мај 2023.17. мај 2023.
Шампионско славље (фото: Мачва прес)

Шампионско славље (фото: Мачва прес)

Мачва у Супер лиги!

Омладински рукометни клуб "Мачва" из Богатића пласирала се у Супер Б лигу. Пласман у други ранг српског рукомета је повратак у лигу где су наступали три сезоне у низу, од 2018. до 2021. године. Мачва је до промоције стигла освајањем првог места у Првој лиги "Запад".

Иако је до краја остало још једно коло, Мачва је победом против Металца 29:23 у Богатићу и математички обезбедила прву позицију, јер има четири бода више од првог пратиоца Параћина.

У последњој рунди Богатинци гостују у Краљеву.

-Прво место није било императив, већ смели сан који смо остварили. Како је сезона одмиоцала расло је самопоуздање, тим је одлично функционисао, млади са искусним су се изванредно слагали и већ на полусезони смо схватили да нема разлога не циљати титулу. Наредни циљ је стварање стандардног суперлигаша од Мачве. Хвала играчима, руководству клуба и руководству Општине на помоћи – истакао је тренер Владимир Стевановић.


Победу за осигуран пролаз међу суперлигаше донели су: Ненадовић уз 6 погодака, Павловић, Глигорић 2, Пуретић 2, Милутиновић 3, Жакић, Марјановић, Жунић 1, Кнежевић 4, Ма. Лакић 3, Мартиновић, Јовановић 3 (1), Пановић 2, Лазић, Гачевић 2, Ми. Лакић 1.
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa