Инфо

18. мај 2023.18. мај 2023.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

Млекарима испуњени захтеви

Сви захтеви које су представници Удружења произвођача млека Мачванског округа и Удружења одгајивача говеда централне Србије изнели пред Владу Србије и Министарство пољопривреде усвојени су. До договора је дошло након више преговора и пошто су у више наврата тражили састанак са председником Србије Александром Вучићем. Данас је одржан састанак са председником, ресорном министарком Јеленом Танасковић и министрима Томиславом Момировићем и Синишом Малим.

-Прихваћено је да прелевмани буду 300 динара по килограму сира и евапората, да се повећа премија по литру млека са 15 на 19 динара, да се повећ регрес по грлу са 30.000 на 40.000 динара. Влада Србије даће финансијску подршку за оснивање Националне Асоцијације говеда. За трговачке марже које смо тражили да се ограниче затражено је додатно време од седам дана да се одрже консултације са млекарама и трговинским ланцима, те ћемо накнадно бити обавештени о тој мери. Делегација удружења произвођачка млека Мачванског округа која је била на преговорима сматра да је са овим договором у преседништву испунила задатак који је поставила Скупштина удружења произвођача млека Мачванског округа, наводе представници Удружења произвођача млека Мачванског округа.

Део пољопривредника наставља са простестима и блокадама саобраћајница на више места у Србији. Њихови захтеви су веће субвенције по хектару обрадиве земље, минимална откупна цена по литри млекад од 78 динара плус ПДВ, као и да се на дизел гориво не обрачунава акциза и ПДВ.
М.М.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa