Инфо

22. мај 2023.22. мај 2023.
Музичко- сценски програм (Фото: Глас Подриња)

Музичко- сценски програм (Фото: Глас Подриња)

Свечано отворен Фестивал науке „Никола Тесла“

Музичко- сценским програмом који су припремили ученици и професори Основне школе „Вук Караџић“ у Центру за стручно усавршавање Шабац (ЦСУ) отворен је први Фестивал науке „Никола Тесла“. У оквиру манифестације која ће трајати до петка, 26. маја, биће организовано више од 20 радионица у којима ће учествовати ђаци шабачких школа.
Радионице (Фото: Глас Подриња)

-Отварањем Теслиног клуба у ЦСУ крећемо и са првим фестивалом науке који је посвећен Николи Тесли и његовом лику и делу. Клуб смо основали уз подршку Фондације „Никола Тесла“ из Америке. Идеја нам је да у што више градова, држава и континената отворимо Теслине клубове и да можемо да промовишемо његов лик и дело. Након отварања, почињемо са радионицама које наредних пет дана држе професори из основних и средњих школа, а у петак нас очекује Сајам науке где ће осам школа, основне, средње и Академија, приказати оно што раде са својим ђацима. Наша порука професорима, наставницима и учитељима је да и након сајма, убудуће, наша отворена врата остају отворена за све креативне идеје и радионице које желе да организују са децом- истакао је директор Центра за стручно усавршавање Бранко Филиповић.

Директор ЦСУ Бранко Филиповић (Фото: Глас Подриња)

Професорка музичке културе Снежана Шалаи Тибор, која је са колегиницама припремала децу за наступ навела је да деца већ много тога знају о Теслиним импонзантим постигнућима, али да су имали прилику да покажу и своје таленте.
Публика (Фото: Глас Подриња)

-Са ученицима млађих разреда из Шапца и издвојеног одељења у Мачванском Причиновићу, њих око 50, спремили смо представу која се састоји из сцена из Теслиног живота, од одласка у Америку, преко његових највећих успеха, до краја живота. У сарадњи са Фондацијом чија је потпредседница наша Шапчанка Нада Мартиновић снимили смо њену песму „Мама“ са дечијим хором из Кливленда и она је такође изведена. Поред мене, ђаке су припремале и учитељице Снежана Поповић и Данијела Станојловић, а техничка подршка је колегиница библиотекарка Душица Шобић- рекла је Шалаи Тибор

Изложени радови пристигли на ликовни конкурс (Фото: Глас Подриња)

Радови за ликовни конкурс који је организован поводом фестивала пристигли су из пет школа, а комисија ће донети одлуку о најбољим и наградити их до краја манифестације.
Д.Д.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa