Инфо

23. мај 2023.23. мај 2023.
Шабац домаћин регионалне фазе Пажљивкове смотре

Шабац домаћин регионалне фазе Пажљивкове смотре

Шабац је домаћин регионалне фазе Пажљивкове смотре, која је одржана у сали ОШ "Мајур" у Мајуру. Поред деце из Шапца, учествовали су и предшколци и ученици првих и других разреда из Владимираца, Сремске Митровица, Старе Пазове, Љубовије и Малог Зворника.




Деца су кроз квизове и различите игре показала познавање саобраћајних прописа. Првопласирани из све три категорије иду на републичко такмичење које ће ове године бити организовано у Крагујевцу. Прошле године на републичкој смотри ученици других разреда из Шапца су освојили прво место.



Пројекат реализује Агенција за безбедност саобраћаја у сарадњи са локалним самоуправама на територији целе Србије.



-Циљ овог пројекта јесте да децу научимо нова правила из безбедности саобраћаја и да их подсетимо на она која су раније научили. Надамо се да ћемо успети у тој мисији, рекао је Филип Живковић из Агенције за безбедност саобраћаја.



Председник Скупштине града Шапца Немања Пајић изјавио је да се деца, поред показивања знања, на овом догађају друже, али и мотивишу другу децу да подигну ниво знања из ове обасти.

-Неретко деца опомињу своје родитеље како треба исправно да се понашају у саобраћају. Важно је поменути да смо ми на прагу доношења Стратегије за безбедбост у саобраћају града Шапца, где нам је приоритет и најважнији циљ да немамо погинуле деце у саобраћају. Верујем да Пажљивкова смотра томе доприноси. Моћи ћемо да се упоредимо са другим срединама и видимо колико су наша деца обучена у области безбедности саобраћаја, шта треба да поправимо и унапредимо, рекао је Немања Пајић.

Резултати:

Предшколски узраст:
1.Стара Пазова
2. Шабац
3. Владимирци
Први разреди:
1. Шабац (ОШ "Војвода Степа" Липолист)
2.Стара Пазова
3.Сремска Митровица
Други разреди:
1.Шабац (ОШ "Јанко Веселиновић)
2.Стара Пазова
3.Љубовија
М.М.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa