Инфо

24. мај 2023.24. мај 2023.
Помоћ породици Живановић/Глас Подриња

Помоћ породици Живановић/Глас Подриња

Четворогодишњи Огњен добио неуролошка колица

Кроз акцију ЧЕП ЗА ЈЕДНАКОСТ, Европски центар за екологију у сарадњи са Удружењем „Да будемо сви једнаки“ помогао је у набавци неуролошких колица дечаку Огњену Живановићу.

Огњен има четири године и сметње у развоју због неизлечиве неуролошке болести. Његова породица суочена је са бројним изазовима.
- Колица ће нам много значити. Имали смо срећу да нађемо велику подршку у Удружењу Да будемо сви једнаки. Они су годину дана прикупљали средства и одлучили да помогну Огњену. Прикупили су таман толико нам је недостајало за помагало, каже мајка Марија Живановић.

Протекле три године, кроз акцију ЧЕП ЗА ЈЕДНАКОСТ, Удружење је прикупљало пластичне чепове на територији града Шапца. Ово је треће помагало у чијој су набавци учествовали. Прво је добила девојчица Тина Станојловић.
- Марија се суочава са истим изазовом као и ја. Била су јој потребна колица за дете и ја сам јој предложила да се обрати Удружењу Да будемо сви једнаки. Огњен је, као и Тина, добио колица и ја од срца захваљујем свима који су прикупљали чепове, каже Жељка Станојловић, Тинина мајка и чланица Управног одбора Удружења Да будемо сви једнаки.

- Захваљујемо свим учесницима – градским институцијама и бројним појединцима који прикупљају чепове и усмеравају на наша удружења. Позивамо све да се укључе у ову активност и да нам се јаве преко наших друштвених мрежа или на број телефона 061 100 47 26 како бисмо прикупили чепове и неком олакшали живот, поручује др Дејан Павловић, председник Европског центра за екологију.
М.Ф.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa