Инфо

25. мај 2023.25. мај 2023.
Стручни скуп 45. пут (Фото: Глас Подриња)

Стручни скуп 45. пут (Фото: Глас Подриња)

45. "Лазини дани"

Стручни медицински скуп "Лазини дани" одржава се данас и сутра (25. и 26. маја) 45. пут у хотелу "Слобода". Током два дана лекари, стоматолози и фармацеути присуствоваће низу предавања и састанака које ће одржати еминентни стручњаци из својих области.

Полагање венаца на споменик др Лази К. Лазаревићу (Фото: Глас Подриња)


Скуп организује Српско лекарско друштво - Подружница Шабац. Пре самог почетка представници организатора, здравствених установа и Градске управе положили су венце на споменик др Лази К. Лазаревић у Господар Јевремовој улици, испред куће где је лекар и књижевник некада живео.

Прим. др Љиљана Станимировић (Фото: Глас Подриња)


-Лаза Лазаревић је оставио велики траг и дело у медицини и књижевности. Шапцу је поклонио своје непроцењиво вредне приповетке које и данас надахњују све који их читају. Овогодишњи "Лазини дани" подсетиће и на друге лекаре које су потекли из овог града, тако да ће део предавача бити људи који су родом из Шапца, а постали су професори, доценти, асистенти на факултетима у Србији и иностранству. На тај начин желимо да покажемо где су нам домашаји, као и да можемо и много даље и у науци и у људскости. Шабац шаље поруку да одавде потичу људи широког срца, рекла је прим. др Љиљана Станимировић, председница Српског лекарског друштва – Подружнице Шабац.

Два дана предавања и стручних скупова (Фото: Глас Подриња)


Град Шабац подржао је организацију "Лазиних дана". Градоначелник Шапца Александар Пајић истакао је да се, као локална самоуправа, труде да подрже све стручне скупове намењене размени знања и сикустава.

Александар Пајић (Фото: Глас Подриња)


-Овај скуп окупља на једном месту људе са највише знања и искуства као и младе лекаре који овде имају много тога да науче. Жеља нам је да у здравство града Шапца уложимо што више, како би услуга за наше пацијенте била што боља, да користимо нове процедуре у савременој медицини. Сигуран сам да ће наши здравствени радници на оваквим скуповима стећи знања која се користе у савременој медицини. Трудимо се да подржимо све који знање стављају као приоритет, рекао је градоначелник Пајић.

Намењено лекарима, стоматолозима и фармацеутима (Фото: Глас Подриња)


На 45. "Лазиним данима" у четвртак ће се одржаће два симпозијума, са темом срчане инсуфицијенције и артеријске хипертензије. Теме састанака и предавања у петак биће гранични поремећај личности, псоријаза, карцином дојке, штитна жлезда и одговор онколошких пацијената на радиолошке терапије.
М.М.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa