Инфо

26. мај 2023.26. мај 2023.
Треће место за Матеју на Књижевној олимпијади

Треће место за Матеју на Књижевној олимпијади

Крајем априла месеца у Сремским Карловцима окупило се 215 ђака из целе земље и у изузетно бројној и квалитетној конкуренцији Матеја је сакупио 18 од 20 бодова што је било довољно за заузимање треће позиције.

–Заиста је прелеп, предиван осећај бити трећи у Србији. Увек се очекује, ако се ради добро и ако се темељно прелази градиво из свих досадашњих година, да то на крају да одређени резултат. И дало је. За ово такмичење није могуће припремити се за месец или два. Потребан је континуирани рад, а у последњих неколико месеци смо моји другари и ја са наставницом прелазили градиво интензивније, прочитали текстове, прелазили појмове. То је један озбиљан рад- прича Матеја своје утиске додајући да задаци нису били лаки, али да је све лакше када се на време научи.

–Наћи се на оваквом такмичењу је већ успех, а резултат који су постигли наши ученици говори о темељном раду, љубави ђака према књизи и читању као и настојању да се стечно знање покаже у најбољем светлу. Од максималних 20 бодова Матеја Бојић је освојио 18, што је било довољно за треће место, док је његова другарица из одељења Тамара Панић постигла добар резултат и са 16 бодова заузела пето место. Кад се споје жеља, воља, одлучност, континуирани и предани рад, резултати ретко изостану- сматра професорка српског језика и књижевности Татјана Јеремић.

Матеја воли да чита и члан је “Читалачког маратона”, поново покренутог у току ове школске године. Пише поезију, учествује у раду драмске и литерарне секције. Омиљени предмет му је српски језик. Одличан је ђак са свим петицама. Поред бројних наставних и ваннаставних активности увек има времена за дружење са вршњацима, за рекреативно бављење фудбалом и кошарком.

Каже да се у оквиру редовне наставе стичу одређена знања али да су за додатна сазнања важне ваннаставне активности, те да ту велику улогу игра подршка наставника спремних да уложе додатни рад, труд и своје време како би одговорили на захтеве ђака.

–Највећи понос ОШ “Мића Станојловић” Коцељева су наши ученици. Вредне награде које освајају на многобројним такмичењима плод су несебичног залагања, како самих ученика тако и наставника. Само ове године пласирали су се на Републичка такмичења из различитих области, што довољно говори о квалитету наставе у нашој школи. Радујемо се сваком њиховом успеху- поручила је директорка ове основне школе Соња Поповић.

Матеја је, напомиње, изузетно савестан и свестран ученик који има велики спектар интересовања.

- Веома смо поносни на њега због освајања трећег места на републичком такмичењу и захвални што је на најбољи начин промовисао своју школу- поручила је директорка коцељевачке основне школе.

ШКОЛА И РОДИТЕЉИ НА ИСТОМ ЗАДАТКУ
У коцељевачкој основној школи осим образовне, велику пажњу посвећују и васпитној улози школе у жељи да свој деци пруже што је могуће више могућности за развијање личних интересовања.

–Ове школске године у нашој школи отворено је издвојено одељење ниже музичке школе “Петар Стојановић” из Уба. И ту смо били врло успешни и освајали награде на фестивалу. На конкурсу “Крв живот значи” наша ученица освојила је прво место и вредну награду. Кроз велики број ваннаставних активности као што су фолклорна, одбојкашка и шаховска секција трудимо се да спојимо традицију и будућност и деци понудимо најразличитије квалитетне садржаје- истиче Поповић.

Према њеним речима осим подршке наставника, улога родитеља и њихова сарадња са школом је неизоставан услов за постизање великих резултата, правилно усмеравање деце, неговање и развијање њихових талената.
В. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa