Инфо

29. мај 2023.29. мај 2023.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

Важна едукација најмлађих у очувању и заштити животне средине

Пројекат „О-два-ја-мо“ који град Шабац спроводи уз подршку Министарства заштите животне средине, Европске уније и Амбасаде Краљевине Шведске има за циљ рециклирање дела отпада насталог у домаћинствима како би се смањиле количине на депонијама и повећала стопа рецилаже. Промоција активности организована је на градском тргу у Шапцу. У презентацији учествовали су најмлађи суграђани.


Ученици првог, другог и трећег разреда Основне школе „Лаза К. Лазаревић“ надметали су се у штафетним играма, а ученици одељења I-3, Основне школе „Јанко Веселиновић“ представили су своје радове. Реализована је и еко радионица најмлађих основаца као вид едукације.

-На другачији начин дајемо допринос пројекту кроз радионицу преобликовања секундарних сировина у употребне предемете. Сматрам да са едукацијом о значају заштите животне средине треба почети од најранијег узраста- појаснила је учитељица из ОШ „Јанко Веселиновић“ Љубица Симић.

Како су истакли из ЈКП „Стари град“ до сада је до сада подељено 5300 канти за сепарацију отпада и подела се наставља.

-Желимо да се захвалимо грађанима на одговорности, разумевању значаја одвајања отпада. Ово је веома значајан пројекат за Шабац као град и све нас, те бих замолио све суграђане који нису преузели канте да нас контактирају како би их преузели. Могу доћи у просторије ЈКП „Стари град“ у Далматинској улици сваког радног дана од 8 до 14 часова – рекао је извршни директор ЈКП „Стари град“ Никола Беговић.

Пројекат је започет пре неколико месеци, а уз Шабац спроводи се још у 16 градова и општина у Србији. Намера је да стопа рециклираног отпада из домаћинстава буде 15 одсто.
М. Ж.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa