Инфо

1. јун 2023.1. јун 2023.
Потписао Уговор о потпуној санацији и затварању несанитарне депоније ,,Дудара”

Потписао Уговор о потпуној санацији и затварању несанитарне депоније ,,Дудара”

Градоначелник Шапца др Александар Пајић данас је у Министарству заштите животне средине са министарком Иреном Вујовић потписао Уговор о потпуној санацији и затварању несанитарне депоније ,,Дудара” на Старом граду. Министарство је подржало пројекат средствима у износу од 143 милиона динара која су обезбеђена из Зеленог фонда Републике Србије. Учешће Града Шапца у пројекту је 50 милиона динара. Предвиђени рок за реализацију пројекта је 12 месеци.

Градоначелник Пајић истакао је да ће Град Шабац, захваљујући одличној сарадњи са Министарством заштите животне средине, простор некадашње депоније ,,Дудара" претворити у зелену оазу.

,,На 20 хектара направићемо најлепше место у граду за бављење спортом и рекреацијом, уживајући у потпуно здравој животној средини. Урадићемо неколико игралишта за децу, атлетску стазу, на појединим местима поставити справе за вежбање, доста дрвећа, клупа и други мобилијар неопходан за пријатан боравак у природи. Наш град има велику предност што излази на реку Саву. Новом зеленом оазом и међународним путничким пристаништем искористићемо овај потенцијал. Санацијом постојеће депоније ,,Дудара" смањује се даље угрожавање квалитета површинских и подземних вода и спречава потенцијално угрожавање квалитета ваздуха. Здрава и безбедна животна средина, у којој ће деца одрастати, представља наш приоритет деловања и сигуран сам да ће реализацијом овог пројекта бити направљен, до сада, највећи искорак у том правцу”, казао је Пајић.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa