Инфо

1. јун 2023.1. јун 2023.
Бета

Бета

Влада Србије: Крај школске године 6. јуна, зграда ОШ "Рибникар" остаје школа

Влада Србије је данас сапоштила да је одлучила да се 6. јуна у свим основним и средњим школама заврши школска година, преноси Бета.

За ученике који то желе, школе могу да наставе са радом до 20. јуна и да реализују допунску, додатну и припремну, као и наставу у природи. Такође, организоваће се и други облици образовно-васпитног рада ради "подстицања социјалних и емоционалних вештина ученика и активности на теме толеранције, емпатије, заједништва, подршке и захвалности", наводи се у Владином саопштењу.

Како се нааводи, сви ученици који не буду задовољни успехом, добиће прилику да до 20. јуна поправе оцене на лични захтев.

Зграда ОШ "Владислав Рибникар" у Београду, у којој је ученик 3. маја извршио масовно убиство, остаће школа, навела је Влада.

Та зграда ће бити реконструисана и биће уређен "меморијални део у знак сећања на децу и школског чувара, који су свакога дана у тој школи показивали изузетност", пише у саопштењу.

Влада је навела да су ванредним инспекцијским надзором у тој школи потврђена сазнања Центра за социјални рад, Министарства просвете и Министарства за бригу о породици о томе да у тој школи "није било вршњачког насиља у односу на малолетног К.К", извршиоца убиства.
ГП

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa