Инфо

2. јун 2023.2. јун 2023.
Ljubovija.info

Ljubovija.info

Одржан састанак са родитељима и личним пратиоцима деце

На позив председника Општине Љубовија Милана Јовановића у згради Општинске управе одржан је састанак на ком су били присутни представници Друштва за церебралну и дечју парализу Ивањица, лични пратиоци деце, родитељи деце која користе услуге, као и Василије Ђукановић, директор Основне школе „Петар Враголић“ и Маја Андрић, директорка Предшколске установе „Полетарац“, преноси Љубовија. инфо.Општина Љубовија је ове године из буџета определила четири милиона динара за услугу личног пратиоца.

Пружалац услуге са којом Општина има потписан уговор је Друштво за церебралну и дечју парализу Ивањица, а услугом су обухваћена деца са сметњама у развоју и инвалидитетом.

-На територији општине Љубовија услугом је обухваћено шесторо деце која се налазе у образовно-васпитним установама и у тим установама услуга личног пратиоца се реализује. Надамо се да ће услуга бити одржива и да ће се наставити као и до сада у континуитету – рекла је Сања Лишанин, дипломирани дефектолог и стручни радник на услузи лични пратилац детета у Друштву за церебралну и дечју парализу Ивањица.


Родитељи деце сагласили су се да услуга олакшава боравак деце у школи или вртићу и да су видљиви резултати њиховог напредовања у развоју.

-Захваљујем се председнику Јовановићу и свима који су дошли на састанак, јер су дошли да виде како овој деци да се помогне. Има напретка код детета, али се надамо да ће га у будућности бити и више. Много нам значи што дете има личног пратиоца у школи – каже Жељана Вујић из Горње Оровице.


Од 1. новембра 2021. године Општина Љубовија почела је са финансирањем услуге личног пратиоца детета и уз очекиване резултате наставиће да тражи додатне начине како да се овој деци олакша детињство и подстакне њихов даљи развој, рекао је Јовановић.

-Кључно је да се види јасан напредак код деце која користе услуге личног пратиоца. Свима нам је циљ да се та деца уклопе у друштво, у школу, да им се помогне у постављању темеља за самосталан живот. Општина Љубовија наставиће и даље да пружа подршку свој деци, од све бољих услова у вртићу до награда најбољим студентима – навео је Јовановић.

Г. П.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa