Инфо

2. август 2018.2. авг 2018.
ГРАД ШАБАЦ ПРИХОДОВАО ОКО МИЛИОН ЕВРА ВИШЕ У ОДНОСУ НА ИСТИ ПЕРИОД ПРОШЛЕ ГОДИНЕ

ГРАД ШАБАЦ ПРИХОДОВАО ОКО МИЛИОН ЕВРА ВИШЕ У ОДНОСУ НА ИСТИ ПЕРИОД ПРОШЛЕ ГОДИНЕ

Градско веће града Шапца данас је усвојио шестомесечни извештај о извршењу буџета града Шапца, који показује да је град Шабац приходовао у првих шест месеци близу милион евра више него у истом периоду прошле године. Шестомесечни извештај такође показује да је Град расходовао око милион евра мање него прошле године у првих шест месеци. Шестомесечни извештај биће разматран на наредној седници Скупштине града Шапца.
Веће је усвојило и предлог одлуке да се укину три таксе у процедури прикључивања на даљинско грејање: такса за израду пројектно-техничке документације која износу 0,2 евра за стамбене и пословне објекте, такса за учешће у вреловодоном разводу у износу од 1,5 евра за стамбене и пословне објете као накнада за учешће у енергетском извору за стамбене објекте у износу 0,12 евра за стамбене објекте и 0,14 евра за киловат по метру квадратном у пословним објектима. Укидање ових такси које су у просеку за стан од 50 квадрата износиле приближно 370 евра без ПДВ-а, мотивисано је идејом да се што више људи прикључи на вреловод.
Градско веће овластило је данас моблни тим за инклузију Рома да са становцницима насеља Шумице отпочне разговоре који за циљ имају решавање њихових стамбених потреба, а град Шабац је за ове намене определио најбоље парцеле. Предвиђене активности су део пројекта Европске уније “Техничка помоћ за унапређење животних и стамбених услова ромске популације у неформалним насељима”, који се финансира из ИПА 2013.
sabac.rs

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa