Инфо

12. април 2024.12. апр 2024.
Глас Подриња

Глас Подриња

Усвојен текст повеље о братимљењу градова Цеље и Шабац

Четврта седница Скупштине града Шапца почела је у амфитеатру Високе школе струковних студија за васпитаче. Заседању присуствује 45 одборника. Са два гласа против усвојен је предлог одлуке о давању сагласности на текст повеље о братимљењу градова Цеље и Шабац.
Глас Подриња


Потписујући ову Повељу представници два града преузимају обавезу да подстичу и даље развијају непосредну сарадњу у областима образовања, културе, спорта, туризма и привреде, као и да повезују представнике институција и различитих организација локалних заједница, обезбеђују размену делегација на свим нивоима и остварују сарадњу у реализацији пројеката од обостране користи, рекао је градоначелник Шапца др Александар Пајић извештавајући о овој тачки дневног реда.

На дневном реду је 15 тачака, међу којима се издвајају: предлог плана детаљне регулације „Нова Општа болница" у Шапцу, као и предлози Локалног акционог плана запошљавања за 2024. годину и Локалног акционог плана за унапређење положаја старијих у локалној заједници за 2024. Одборници ће се изјашњавати и о разрешењу директора Туристичке организације Душана Симића на лични захтев и именовању новог, као и предлогу за расписивање конкурса за избор директора Међуопштинског историјског архива.
Глас Подриња

Одборници ће разматрати и извештај о раду Савета за здравље града Шапца за 2023. годину.

Дневним редом предвиђене су и смене и именовања нових чланова надзорних и школских одбора.
Д.Д.

Најновији број

23. мај 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa