Инфо

24. август 2018.24. авг 2018.

Измене закона у циљу транспарентности и рационалности у раду јединица локалне самоуправе


Државни секретар у Министарству државне управе и локалне самоуправе Зоран Касаловић оценио је данас да очекује да ће све општине и градови у Србији у законском року бити спремни за примену измена и допуна Закона о локалној самоуправи и ускладити своја акта с тим изменама.
Он је на састанку мреже СКГО начелника управа градова и општина и управа градских општина у Зрењанину подсетио да је примена измена и допуна почела 28. јуна, а да општине и градови имају рок од девет месеци, до марта 2019. године, да ускладе своје статуте и друге акте с тим законом.
Навео је и да ће наченицима градских управа бити представљени модели статута аката, како би локалне самоуправе биле спремније, а закон што пре заживео у пракси.
Он је рекао да закон доприноси траспарентности и рационалности у раду јединица локалних самоуправа и доприноси реформи јавне управе.
Подсетио је да одредбе закона прописују да је пре припреме одлуке о буџету неопходно спровести јавну расправу у делу инвестиција, а дефинисани су и услови за грађанске иницијативе, као и већа аутономија у раду месних заједница.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa