Инфо

13. јун 2024.13. јун 2024.
Glas Podrinja

Glas Podrinja

Филип Пејовић, председник ФК Мачва: Мачва увек тежи вишем

Мачва је након девете и 11. позиције, у трећој прволигашкој сезони, на коначној табели освојила шесто место. Боља позиција, већи бодовни салдо, значајно чвршћа одбрана у односу на претходне две.

-Задовољни смо сезоном. Нисмо само направили помак на табели у односу на полусезону и први пут избрили плеј оф, већ смо играли лепо, на високом нивоу. У неколико мечева смо играли изанд ранга у коме настаупамо, ниједан од тимова нас није надиграо и имамо разлога за задовољство. Остаје жал за баражом, можда су се играчи задовољили плеј офом, али је стечено важно искуство за наредну сезону – истиче председник клуба и рекордер по броју одиграних утакмица за Мачву Филип Пејовић изабран за првог човека Мачве 8. фебруара текуће године.

- Изазова се никада нисам плашио у каријери. Имао сам жељу да водим клуб, која је у мени стасавала. Мачва је моја кућа и знам како клуб дише. Видео сам и добре и лоше ствари кроз све године и када сам одлучио да се кандидујем знао сам да је тешка ситуација, али и да решења има. Имао сам план и групу људи у коју имам неограничено поверење, с којом могу план да спроведем у дело.

Неколицини играча је истекао уговор и уз изузетак двојице, остали имају понуду за продужењем.

-Павле Радуновић је изразио жељу да промени средину, док је Матија Гочманац члан Војводине који је био на позајмици од јануара. Позајмица је истекла и он се прикључио Новосађанима. Желео бих да сви играчи остану. Уверен сам да могу још да пруже у Мачви и да је најбоље за њих да и следеће сезоне буду код нас. Дали смо време да се изјасне и очекујемо одговоре.

менаџмент клуба (фото: ФК Мачва)


Амбиције у следећој сезони свакако морају бити подигнуте бар један степеник више. У њихово испуњење Мачва полази са истим шефом стручног штаба.

- Немања Глушица је на сваки начин оправдао поверење. Млад, амбициозан тренер, сјајан аналитичар, уговор га веже још годину дана за Мачву и немамо дилему да је он најбоље решење и за наредну сезону. Мачвина традиција и име не дозвољавају да се амбиције заврше на пласману у плеј оф, морамо да тежимо вишем. Наш дугорочни циљ је Супер лига, а тим који буде био на располагању одредиће и амбиције за наредну сезону.Уз резултате, на изборној скупштини су прокламовани и циљеви побољшања просторија и услова за рад млађих категорија и финансијска консолидација.

-Млађе категорије имају никада боље услове, осветлили смо и помоћни терен што ће омогућити рад у вечерњим сатима на вештачкој трави. Спровели смо важне радове на главном терену који није побољшаван од 2019. године, те је изгубио дренажна својства, сада је проблем решен. Финансијска консолидација је у току, она захтева време, али су важни кораци учињени и налазимо се на правом путу.

Први пут Мачва има менаџмент клуба који чини квартет: председник, спортски директор, координатор омладинске школе и члан стручног штаба сениора. Они повезују све структуре клуба.

-Менаџмент је најважнији на путу модренизације. Први корак новог руководства био је постављање структуре. Свакодневни су састанци са Милошем Адамовићем, спортским директором, Игором Ристивојевићем, координатором омладинске школе и актуелним капитеном и Иваном Обровцем, помоћником у стручном штабу који је спона са играчима. Свако има јасан делокруг обавеза и дужности, радимо тимски како би клуб констатно напредовао.

Свеукупни циљ, истиче председник Клуба је да сви навијачи, сви Шапчани име Мачве изговарају са поносом и да сви заједно учествују у остваривању добрих резултата.

- Свако је важан део успеха Мачве. Важан је свако у клубу и сви око клуба, сваки навијач. Успеси су заједнички. Спона Шапчана и Мачве је нераскидива, то је наша снага. С трибина долази енергија која може преокренути меч. Желим да Мачва буде клуб који гледају читаве породице, где поглед на трибине подсећа на европске стадионе. Претходне сезоне поделили смо 2.000 клупских мајица, источна трибина ће и наредне сезоне бити дечја. Желимо да деца гледају првотимце који могу бити узор на сваки начин, да се заљубе у Мачву и осете је као нешто своје – поручује Филип Пејопвић на крају разговора.
Д. Б.

Најновији број

11. јул 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa