Инфо

26. август 2018.26. авг 2018.
Обрадовић: Одржати сабор о Косову и Метохији

Обрадовић: Одржати сабор о Косову и Метохији

(Бета) - Председник Двери Бошко Обрадовић изјавио је данас да питање Косова и Метохије не може решавати једна партија или један човек, већ Скупштина Србије или сабор на коме би се водио унутрашњи дијалог водећих представника политичког, војног и културног живота из свих српских земаља и расејања и представника Цркве.
Он је у саопштењу навео да будући да се о Косову и Метохији не расправља у Скупштини, онда требало то најважније државно питање поставити на другом месту и спровести прави унутрашњи дијалог уместо "председниковог (Србије) фингираног унутрашњег дијалога".

"Сабор је много шира национална платформа од политичке скупштине и један природан унутрашњи дијалог између водећих представника политичког, војног и културног живота из свих српских земаља и расејања и представника Цркве. То је и симбол српске слоге и уједињења целог српског народа у јединственом ставу поводом КиМ", рекао је Обрадовић.

Он је додао да је одржавање таквих сабора "део традиције српског народа када је у питању разматрање важних тема".

По његовом мишљењу, питање КиМ не може и не сме решавати "једна политичка партија или, још горе, само један човек, а то што (Александар) Вучић на конструктивне предлоге из опозиције има само увреде и клевете, то довољно говори о њему и о политичкој (не)култури коју намеће".

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa