Инфо

14. јун 2024.14. јун 2024.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

Низ превентивних прегледа у шабачкој болници у недељу

Општа болница "Др Лаза К. Лазареви" ове недеље ће поново организовати низ превентивних прегледа. Пацијенти се могу јавити без заказивања, али и без оверене здравствене књижице.

Прегледи ће се обављати од 8.00 до 16.00 часова. Централни шалтер за јављање свих одраслих грађана ће бити у интернистичком блоку на првом спрату, одакле ће бити упућивани према жељеним специјалистима. Деца ће се јављати на шалтеру у службу физикалне медицине.

Др Слободан Поповић (Фото: Глас Подриња)


-Радићемо ултразвучне прегледе абдомена у служби радиологије, у интернистичком блоку на првом спрату. Такође ће дерматовенерлози обављати прегледе у кожном-венеричном диспанзеру, гледаће се све промене на кожи, а за суспектне младеже радиће се дермоскопија. Суграђани ће моћи да ураде тумормаркере: опште, дигестивног тракта и за туморе јајника тестиса и јетре, то ће се радити у биохемијској лабораторији, а поред тога ће се обављати и анализе комплетне крвне слике и шећера у крви. Апел је да се за ове налазе суграђани јаве до 10.00 ујутру, да би они били релевантни. Поново ће се обављати и педијатријски превентивни прегледи и то општи физикални преглед, где ће се гледати неправилности у области локомоторног система, офтамологије, орл, као и дерматовенерологије. Након прегледа сва деца код којих буду уочене неке неправилности биће упућена код специјалиста. Деца се јављају у службу физикалне медицине, навео је директор Опште болнице др Слободан Поповић и позвао суграђане да се одазову на превентивне прегледе, а посебно родитеље да доведу децу.

Прегледи се организују под покровитељством министарства здравља широм Србије.
М.М.

Најновији број

11. јул 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa