Инфо

15. јун 2024.15. јун 2024.
Уручење опреме (Фото: Глас Подриња)

Уручење опреме (Фото: Глас Подриња)

Добровољна ватрогасна друштва добила радне униформе, а нови припадници уверења о завршеној обуци

Припадници добровољних ватрогасних друштава на територији Мачванског управног округа добили су комплете радних униформи. Новоформирано ДВД "Прњавор" добило је десет комлета опреме, док је по пет додељено ДВД "Лозница", ДВД "Богатић" и ДВД "Видојевица" из Лешнице.

Представници ДВД-а са територије МУО са Милинковићем и Спајићем (фото: Глас Подриња)


Униформе су дабијене захваљујући Сектору за ванредне ситуације и Ватрогасном савезу Србије, а у име Одељења за ванредне ситуације Шабац уручио их је командант ватрогасно - спасилачког батаљона Шабац Бојан Милинковић. Овом приликом и начелник Одељења за ванредне ситуације Иван Спајић уручио је уверења о завршеној обуци полазницима који су прошли обуку у марту и априлу. Обуку је завршило 10 припадника ДВД "Прњавор" и 10 нових припадника ДВД "Грушић". Додела опреме и уверења уприличена је у Прњавору.

-Захваљујем се, у име нашег ДВД-а, начелнику Спајићу, команданту Милинковићу, као и градском већнику Зорану Здравковићу, на огромној помоћи. Увек су имали стрпљења и времена за нас и разумели све наше потребе. Надамо се да ћемо оправдати указано поверење, рекао је Синиша Лукић из ДВД Прњавор.

Припадници ДВД "Прњавор" у новим радним униформама (Фото: Глас Подриња)


Зоран Здравковић је у своје и у име градоначелника Шапца Александра Пајић добровољним ватрогасцима честитао завршену обуку. Навео је да предстоји склапање уговра између Града и ДВД "Прњавор" и да ДВД "Прњавор" има задатак да своју јединицу, са 10 чланова, повећа на 20, како би могли да буду коришћене као јединица цивилне заштите у случају ванредних ситуација.

-Идеја је да се поред јединица цивилне заштите опште намене и ДВД-и могу користити у свим ванредним догађајима и ванредним ситтуацијамам на другим задацима, не само на гашњима пожара. По склапању уговора са Градом добијаћете годишње неку количинуу новчаних средстава. Не сумњам да бисте се ви и без обзира на то, у случају неких нових поплава, ангажовали да помогнете грађанима. Град је ту да вам помогне све што будемо могли, а ви сте ту да се покажете. Значајна средства се улажу у ДВД од стране Сектора и Града и надамо се да ћете то оправдати својим радом, рекао је Зоран Здравковић.

ДВД-и са територије Шапца учествоваће и у Смотри на Макишу, у Београду која ће се одржати 23. јуна. Предвиђа се да ће на овој смотри бити око 1.000 добровољних ватрогасаца из читаве Србије.

ДВД су огромна помоћ професионалним јединицама, поготову у удаљенијим крајевима. Због тога се труде да им што више помогну у раду. План је да четири ватрогасна возила, која ће се расходовати у ОВС Шабац, а која ће уз минимална улагања моћи да се искористе, буду додељена ДВД-има.

Да овај волонтерски позив може прерасти у професионални пример су Слађан Лазић из ДВД "Прњавор" и Дејан Тешић из ДВД "Грушић" који су након конкурса Министарства унутрашњих послова, примљени су у професионалну јединицу ватрогасаца - спасилаца. Припадници ДВД-ова на овим конкурсима имају 10 одсто више бодова.
М.М.

Најновији број

18. јул 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa