Инфо

18. јун 2024.18. јун 2024.
Глас Подриња

Глас Подриња

Фестивал цвећа "Руже Липолиста" 22. и 23. јуна

Јун је традиционално месец у знаку најмириснијег цвећа у најмириснијем селу у Србији. Фестивал цвећа "Руже Липолиста", 30. по реду, биће одржан 22. и 23. јуна, најављено је на конференцији за новинаре у дворишту КУД "Абрашевић".
Глас Подриња

-Програм почиње од 10 сати Базаром старих и уметничких заната на платоу код Поште у пешачкој зони, док је за 18 сати заказана подела ружа на истом месту. Од 19 сати је музичко- поетско вече "Зборила нам ружа" у Библиотеци шабачкoj. У недељу, 23.јуна, програм у Липолисту почиње продајном изложбом цвећа. Поред такмичења у изради аранжмана од ружа ученика средњих пољопривредних школа из Србије, биће организована и вожња фијакерима. Од 12 сати почиње културно-уметнички програм, док је сат касније додела Прстена пријатељства. Позивам суграђане да дођу на фестивал у што већем броју и виде цвеће и живописне и разнолике инсталације од цвећа- рекао је директор Туристичке организације града Шапца Младен Петровић.

Глас Подриња

Биће награђени најбољи аранжмани од ружа и ван асортимана ружа и најлепши штанд излагача. Интерактивна инсталација у част ружа испред ТОШ-а инспирисаће грађане да се испред ње фотографишу, а имаће прилику и да се провозају пригодно украшеним бициклима.

-Библиотека шабачка се ове године укључује у обележавање фестивала музичко- поетским програмом. Једно вече ћемо посветити ружи и зваћемо га "Зборила нам ружа". Учествоваће ученици Шабачке гимназије, Школе примењених уметности и Музичке школе "Михаило Вукдраговић". Велико интересовање младих да подрже ружу и да јој дарујемо то вече. Велики књижевници, уметници, музичари, су писали о ружи, компoновали усхићени ружом, стварали уметничка дела на платну или у мермеру инспирисани ружом, па је ред да се сви ми ружи одужимо, а како другачије него миришљавом и бајковитим причом у дворишту Библиотеке шабачке- навела је директорка Библиотеке Јелена Подгорац Јовановић.

Глас Подриња


Председник организационог одбора фестивала Немања Пајић рекао је да ће се потрудити да у наредним годинама фестивал доживи промене и да буде атрактивнији за посетиоце, уз учешће образовних и културних установа града.
Глас Подриња

Овогодишња добитница Прстена пријатељства је извршнa директорка НАЛЕД-а Виолета Јовановић у име свих заједничких пројеката које је локална самоуправа реализовала, а захваљујући којима је Град Шабац сертификован као повољно пословно окружење. Програм ће затворити наступ КУД "Абрашевић".
Д.Д.

Најновији број

11. јул 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa