Инфо

24. јун 2024.24. јун 2024.
Izvor: Mup Srbije

Izvor: Mup Srbije

Током појачане контроле саобраћаја задржана 284 алкохолисана возача

Припадници саобраћајне полиције Министарства унутрашњих послова, током међународне акције појачане контроле саобраћаја усмерене на откривање прекршаја управљања возилом под дејством алкохола и психоактивних супстанци, искључили су из саобраћаја 1.748 возача због вожње под дејством алкохола, као и 70 возача који су управљали возилом под дејством психоактивних супстанци. Акције је спрооведенеа од 17. до 23. јуна ове године у 31 европској држави чланици организације ROADPOL (европска мрежа саобраћајних полиција)

Како саопштавају из МУП-а, током ове акције, у службеним просторијама задржана су 284 возача који су управљали возилом са више од 1,20 промила алкохола у организму, од којих је 68 затечено да управљају возилом у стању потпуне алкохолисаности, са више од 2,00 промила, што представља насилничку вожњу.

-Поред наведених прекршаја, током спровођења акције откривено је и око 19.000 других прекршаја.
У склопу ове акције, широм Европе је у петак, 21. јуна, реализован такозвани Alcohol and Drugs Marathon, када су током 24 часа непрекидно у контроли саобраћаја коришћени сви расположиви алкометри, као и уређаји за контролу присуства психоактивних супстанци у организму. Том приликом у Србији су из саобраћаја искључена 333 возача због управљања возилом под дејством алкохола и 11 возача због управљања возилом под дејством психоактивних супстанци, наводи се у саопштењу МУП-а.

Имајући у виду да је тренутно период када се одржава велики број прослава и музичких фестивала, Министарство унутрашњих послова апелује на возаче да буду одговорни и да не управљају возилом уколико су конзумирали алкохол.

Најновији број

18. јул 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa