Инфо

12. септембар 2018.12. сеп 2018.

Председници парламената Албаније и Косова траже јединство у преговорима

Председници албанског и косовског парламента, Грамоз Ручи и Кадри Весељи затражили су данас у Тирани јединство власти и опозиције Косова у дијалогу о нормализацији односа са Србијом.
На заједничкој конференцији за медије, како јавља коха.нет, Ручи је затражио од политичког фактора на Косову јединство и да оставе иза себе борбу за власт.
Ручи је рекао да Албанија безрезервно подржава дијалог Косова и Србије.
"Ми са максималном пажњом пратимо процес дијалога. Подржавамо медјусобно признање Косова и Србије. Могући споразум ће бити у интересу Косова и региона. Грађани Косова су прогласили независност и то је камен темељац. То је једини пут за успостављање стабилности на западном Балкану", рекао је Ручи.
Он је од политичких странака затражио да буду јединствене, "пошто има много питања која их деле када је у питању власт, али је овде реч о суверенитету Косова".
Председник косовског парламента Весељи је рекао да је Косово одлучно да настави пут ка ЕУ и како је рекао ниједна изјава председника Србије Александра Вучића не може штетити више од недостатка јединства.
"Косово има своју независну и суверену државу. Косово промовише права заједница боље него било која европска земља. Одлучно идемо ка обезбеђивању места у Уједињеним нацијама. Поносни смо што имамо доживотног савезника – САД", казао је Весељи.
Бета

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa