Инфо

17. септембар 2018.17. сеп 2018.
Лозничани и Шапчани чекају отварање Лидла

Лозничани и Шапчани чекају отварање Лидла

Немачки трговински ланац "Лидл" припрема отварање продајних објеката широм земље. Дистрибутивни центар подигнут је у Новој Пазови. У Мачванском крају биће отворена два трговинска објекта: у Шапцу је завршен, а у Лозници се још гради.

Радови су почели у пролеће пре скоро две године, а објекат завршен према плану за седам месеци. Уз уређен продајни и паркинг простор Шапчани чекају и званично отварање маркета немачког трговинског ланца.
Припремили: Тања Димитрић Мијаиловић и Вељко Тешмановић


"Компанија Лидл купила је парцелу од града површине око 90 ари и за ту парцелу су платили 100 милиона динара, они су у 2016. изградили објекат од 2.500 квадрата и то је био други изграђен објекат ове компанији у Србији", наводи Виолета Шестић, начелница одељења за локални економски развој града Шапца.

Када ће врата завршеног маркета бити отворена у Шапцу се не зна. Из компаније најављују до краја године заједнички почетак рада свих објеката у преко десет градова.

Незванично се говори у октобру. Незванично је и да су будући радници већ кренули са обуком, а колико њих не могу да потврде у Националној служби.

"Послодавац Лидл није се обратио нама, филијали Националне службе Шабац, тренутно на евиденцији града Шабац има преко 400 незапослених трговаца", каже Татјана Гавриловић, начелница одељења Националне службе за запошљавање Шабац.

Из "Лидла" је најављивано по четдесет продаваца у сваком објекту, а нема података колико се грађана јавило на конкурс компанији.

Док Шапчани чекају почетак рада, у Лозници кажу да о доласку Лидла у град готово и не знају.

Приватизовани део некадашње Млинске индустрије, немачки инвеститор купио је од лозничког власника.

"Лидл" ће свој објекат градити у центру града, купљено је 96 ари на коме је накада био стари млин и силоси. Радови на уређењу простора већ су почели.

Иако нису имали директног контакта са новим инвеститором у градској управи кажу да је свако улагање шанса за просперитет.

"Ми немамо тај план како ће тећи активности и када ће објекат бити завршен али се радујемо њиховом доласку, њихов долазак је нова конкуренција која ће уредити и нови квалитет не само то што ће бити нови квалитет и што је повољно за наше грађане него ће у том објекту и ланцу радити људи са овог подручја а то је нешто чему се ми посебно радујемо", каже Љубинко Ђокић, помоћник градоначелника Лознице.

Уз нов објекат Лозничани кажу имаће и уређенији градски кварт, а уз пословну политику "Лидла" надају се брзој градњи и новом кругу заједничког отварања маркета.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa