Инфо

22. септембар 2018.22. сеп 2018.
Градоначелник Шапца: Полиција има политички задатак да нас претвори у криминалце

Градоначелник Шапца: Полиција има политички задатак да нас претвори у криминалце

Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић изјавио је да у последњих пет недеља новосадска полиција блокира рад те Градске управе са, по његовим речима, "јасним политичким задатком" да њега и његове сараднике "претворе у криминалце".
Он је у интервјуу за дневни лист Данас рекао да су појединцима биле упућене претње хапшењима, а да "маргинални, фантомски" портали преносе унапред шта ће полиција да ради, ко ће бити ухапшен, као и лажне и узнемирујуће вести о пропасти градског буџета.
"Ово не раде шабачка полиција и тужилаштво, него новосадска... Образовали смо службу која ће забележити сваку злоупотребу власти у Србији и обавестити све међународне институције", казао је Зеленовић и додао да су сами грађани изложени претњама и притисцима.
По речима Зеленовића, дешавали су се покушаји да се одборници окупљени око њега поткупе, као у случају бившег официра осуђиваног за ратне злочине Веселина Шљиванчанина, који је покушао да одборника из поцерског села Бела Река преведе у табор Српске напредне странке (СНС).
Зеленовић наводи и да одборници СНС-а на седницама Градске скупштине вређају његову групу да су "лопови", да град "не може ништа без републичке власти", али и то да је државна ревизорска институција констатовала да градски буџет није оштећен "ни за један динар".
"Емитовали смо једини у Србији муниципалне (општинске) обвезнице и изградили најјефтинији затворени базен у Србији за три милиона евра, који иначе кошта пет милиона. Али, зато нам је држава остала дужна милион евра, и због тога смо је тужили", рекао је Зеленовић.
Он је најавио да ће, на позив Конгреса локалних и регионалних власти Савета Европе, 6. новембра у Стразбуру известити о "злоупотребама републичке вкасти и урушавању грађанских политичких права и слобода" у опозиционим локалним самоуправама у Србији.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa