Инфо

24. септембар 2018.24. сеп 2018.
За подстицај женског предузетништво у локалним самоуправама више од 55 милиона динара

За подстицај женског предузетништво у локалним самоуправама више од 55 милиона динара

(Бета) - Министар за иновације и технолошки развој Ненад Поповић потписао је данас уговоре о додели око 55,4 милиона динара за развој женског иновационог предузетништа у локланим самоуправама.

Помоћ су добиле предузетнице у Новим Садом, Лесковцу, Зајечару, Сремским Карловцима, Тополи, Владичином Хану, као и организација које су конкурисале заједно са Градом Новим Садом и општином Варварин.

Новац ће бити потрошен на обуке за покретање посла у градским и сеоским срединама, за стицање вештина из области иновација и развоја предузетништва, за иновирање производа и услуга у постојећим предузећима чији су власници жене, куповину нове опреме, као и за директне подстицаје отварању нових предузећа и стартап компанија.

Партнери на пројектима биће јединице локалне самоуправе, факултети, приватне мале и средње компаније и жене предузетнице, локалне развојне агенције и стручна удружења и невладине организације.

"Желимо да развијамо женско иновационо предузетништво и за те намене ове године определили смо 100 милиона динара. Ово је првих девет уговора које потписујемо, а биће их још. Жене у Србији су вредне и предузимљиве, а често су и много успешније од мушкараца у пословима које обављају. На овај начин желимо да их охрабримо да отварају своје компаније и предузетничке радње и остваре активнију улогу у развоју економије Србије", рекао је Поповић.

Он је истакао да иновације нису само високе технологије.

"Иако имамо одличне жене инжењере, развити иновацију не значи само развити неки софтвер. Иновација је свако унапређење производа или услуга које има потенцијал да прође добро на тржишту, било да се ради о производњи џема или о развоју неке интернет апликације. Зато је овај програм једнако намењен и младим технолошким предузетницама, али и домаћицама које имају добре идеје и желе да постану предузетнице", казао је Поповић.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa