Инфо

13. децембар 2018.13. дец 2018.

Унапређење рада Јединственог шалтера

Начелник Градске управе Шапца Милан Васић потписао је јуче са министром државне управе и локалне самоуправе Бранком Ружићем уговор о додели средстава у оквиру конкурса Јединствено управно место. Град Шабац је на конкурсу добио седам милиона динара за унапређење рада Јединственог управног места.
Поред Шапца још седам локалних самоуправа је добило средства у укупном износу од 52 милиона динара.
"Шабац већ 4 године има Јединствени шалтер и то грађани Шапца знају јер свакодневно брже и лакше обављају своје послове. У последње четири године био је пример добре праксе за градове широм Србије - након ове донације шабачки Јединствени шалтер биће најбољи у Србији. Али концепт Јединственог управног места оствариће своју пуну сврху тек када све институције, као што су МУП, Катастар, ЕПС, буду постале прави сервис грађана", поручио је начелник Градске управе Милан Васић након потписивања уговора.
У Шапцу ће простор у ком се налази Јединствени шалтер бити реорганизован и редизајниран тако да допринесе смањењу времена чекања у реду, бољем и бржем протоку информација за грађане и ефикаснијем обављању послова за запослене. Циљ је да се реализацијом активности креира амбијент који је у складу са тенденцијом стварања савремене градске администрације и допринесе остварењу идеје да Управа буде по мери грађана.
Шабац већ направио неколико значајних корака ка модерној и ефикасној администрацији од којих су најважнији Јединствени шалтер, који грађанима омогућује да обаве све послове на једном месту, а не на неколико различитих шалтера, и увођење могућности грађанима да више од 30 услуга из надлежности града могу обавити електронским путем.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa