Инфо

12. јануар 2019.12. јан 2019.
У Београду данас шести протест против актуелне власти

У Београду данас шести протест против актуелне власти

(Бета) - Протест против актуелне власти под називом "Један од пет милиона" биће данас одржан у Београду на платоу испред Филозофског факултета.

На скупу ће бити одржан шести пут, поред једног од организатора протеста глумца Бранислава Трифуновића говорити и председница невладине организације Европски покрет са Косова и Метохије Рада Трајковић.

Први протести су иницијално организовани због напада на лидера Левице Србије Борка Стефановића и још двојицу активиста, када је затражено да власт престане са насиљем против неистомишљеника и да се пронађу налогодавци напада.

Захтеви су проширени, тражи се пет минута на РТС-у за протесте, једнако извештавање о свим политичким опцијама на јавном медијском сервису, проналазак почионилаца и налогодаваца убиства председника иницијативе СДП Оливера Ивановића и налогодаваца напада на новинара Милана Јовановића.

Тражи се и оставка министра унутрашњих послова Србије Небојше Стефановића као и смене генералног директора Радио-телевизије Србије Драгана Бујошевића и уредника Информативног програма РТС-а Ненада Љ. Стефановића.

Данас ће бити одржан и други протест у Крагујевцу "Буди један од пет милиона – Крагујевац".

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa