Инфо

12. јануар 2019.12. јан 2019.
Годишњи помен Оливеру Ивановићу

Годишњи помен Оливеру Ивановићу

На Новом гробљу у Београду данас је одржан годишњи помен убијеном лидеру грађанске иницијативе "Слобода, демократија, правда" (ГИ СДП) Оливеру Ивановићу.
Годишњица убиства биће обележена и у среду 16. јануара у 10 часова у Косовској Митровици полагањем цвећа и паљењем свећа на месту убиства Ивановића.
Ксенија Божовић из иницијативе СДП рекла је за издање "Политике" од суботе, 12. јануара да су послали писма на адресе међународних представника, као и амбасадама и представницима иностраних канцеларија у Приштини, у којима су нагласили да ГИ СДП тражи да представници међународних заједница 16. јануара са места убиства пошаљу јасну поруку, посебно косовским институцијама да морају много озбиљније да раде на расветљавању убиства.
"На међународној заједници је да изврши притисак на Приштину, како би се кренуло са мртве тачке. Већ годину дана ми немамо ниједан детаљ у истрази која би дала било какав резултат. Питање је колико је Приштини стало да се убица и налогодавци изведу пред лице правде", рекла је Божовић.
Лидер ГИ СДП Оливер Ивановић убијен је 16. јануара 2018. године из ватреног оружја испред канцеларија своје странке у Косовској Митровици.
Ивановић је сахрањен на Новом гробљу у Београду.
Починиоци и налогодавци убиства Оливера Ивановића још нису пронађени.
Бета

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa