Инфо

11. фебруар 2019.11. феб 2019.
Јерков: Министру списак 1.500 професора да поново прочита кога је понизио

Јерков: Министру списак 1.500 професора да поново прочита кога је понизио

Посланица Демократске странке Александра Јерков изјавила је данас да је да је министру просвете Младену Шарчевићу доставила петицију са именима 1500 професора и наставника Универзитета који су подржали протесте у земљи.

Јерков је петицију Шарчевићу доставила на седници скупштинског Одбора за образовање како би он "поново" прочитао имена људи које је "понизио и омаловажавао".

"Оставила сам списак министру да поново прочита, јер су то имена и људи пред којима би сваки министар просвете требало да буде мањи од маковог зрна", рекла је Јерков новинарима у Скупштини Србије.

Она је оценила да Шарчевић не може да игнорише академску заједницу, професоре, наставнике и студенте, као ни родитеље "који нису гласали за то да он и муфтија Зукорлић воде образовање".

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић недавно је, поводом подршке више стотина људи из академске заједнице у Србији градјанским протестима, изјавио да је неумесно правити спискове на факултету и додао да ту нема "озбиљних имена".
Бета

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa