Инфо

15. фебруар 2019.15. феб 2019.
Градоначелник Зеленовић: Ни пет Вучића неће променити власт у Шапцу, то могу само грађани на изборима

Градоначелник Зеленовић: Ни пет Вучића неће променити власт у Шапцу, то могу само грађани на изборима


Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић упоредио је јучерашњи митинг председника Александра Вучића у Шапцу са иницијалним скупом Савеза за Србију који је одржан у августу прошле године у нашем граду и истакао да је Вучић, као највећи политички опонент у Шапцу, имао скуп „какав се може пожелети“, док то није био случај са скупом Савеза за Србију.
Градоначелник је истакао да види Србију као земљу у којој се политика мора водити мирно и на достојанствен начин и у оним тренуцима када у град долази највећи политички противник.
- Мој позив грађанима Шапца да се на миран и достојанствен начин уздрже од било каквих поступака који могу било коме да нашкоде, председник је доживео као претњу. Није ми јасно зашто, осим да је то његов начин на који комуницира са свима. Позив да Шапчани буду достојанствени, буду пристојни, да покажу да је у Србији могуће бити такав, у тренутку када долази највећи политички опонент у град, је заправо начин на који ја видим Србију.Када видите данашњи дан и чињеницу да у град дође највећи политички противник и одржи свој политички скуп, на начин на који може само да се пожели, и у исто време видите снимке како је било на скупу Савеза за Србију у Шапцу у агвусту - уочићете да то нису две исте Србије, рекао је градоначелник Небојша Зеленовић синоћ у емисији на Телевизији Шабац.
Он је оценио да је Вучић политикант који је дошао у Шабац да обележи своје политичке противнике и да покаже како он има више грађана на улицама него што их има на протестима у Шапцу и другим градовима.
-Србија се подигла. Србија жели да буде нормална држава. Србија инсистира на тој нормалности. Кампања “Будућност Србије“ је његов одговор на све оно што је пристојна и нормална Србија. Његов одговор људима који запомажу за елементарном пристојношћу. Шокиран сам што је председник окарактерисао људе који шетају као промотере вешања док је његова кампања - кампања будућности, казао је градоначелник Небојша Зеленовић.
На питање да процени број грађана Шапца који подржавају политику Александра Вучића, градоначелник је одговорио да је у овом тренутку у Србији немогуће на то одговорити јер не постоје слободни избори.
-Ја то не могу да утврдим јер ми од 2012. немамо нормалне услове живота, а самим тим ни нормалне услове за изборе. Све је кампања. Волео бих да видим како изгледају једни поштени избори у Србији и једна поштена кампања па чак и један митинг на који долазе људи зато што то желе, а не зато што су добили дневницу, што им је запрећено отказом или зато што их је неко довео о трошку грађана Србије. Међутим, немамо такву ситуацију од 2012. године, подвукао је Небојша Зеленовић.

Он је оценио да Александар Вучић не разговара са грађанима на својој турнеји већ да им „исповеда своју политику“ и представља слике броја људи који га дочекују.
-Људи нису број. Људи су људи са својим дневним потребама да имају извесност у свом животу, али он нема одговоре на та питања, подвукао је граодначелник.
Говорећи о политичкој ситуацији у Шапцу градоначелник Небојша Зеленовић је поручио да власт у Шапцу може да се промени само на изборима.
-Од 2012. године Вучић покушава да преузме власт у Шапцу и одувек се служио само лажима. Ја сам данас чуо низ лажи које је изнео током говора. Поручујем њему и свим члановима СНС да не један, пет Вучића не може да промени власт у Шапцу. То могу да ураде једино грађани Шапца на изборима, казао је Зеленовић.
Он је подсетио да је држава навијала да компанија Јазаки оде у Крушевац и да је Јазаки изабрао Шабац зато што је најбоље место за инвестиције.
Градоначелник је подсетио да у Шапцу ради више од 50 компанија, а не само Јазаки и да инвеститори у овом граду не добијау ништа бесплатно као што је случај у другим местима у Србији.
Када је реч о аутопуту Рума - Шабац градоначелник је подсетио да су 2012. године биле спремне све одлуке и пратећа документацијаза започињање изградње аутопута.
-Седам година пишемо писма премијеру, министрима, председнику тражећи да се почне са изградњом ауто-пута и захтевамо разлог зашто то не чине. Написао сам више од 30 писама. То је прилика за развој Шапца и Лознице, али градови се неће развијати ако они деле новац по политичкој припадности, рекао је Зеленовић.

Културна револуција – тим речима Зеленовић је описао протестне шетње у градовима Србије образлажући да Србија вапи за нормалношћу.
-Тужено је како смо се навикли на немогуће ствари, да људи буду уцењени, да улазе у аутобусе, да аплаудирају на бесмислене реченице. То је чињеница која говори о малом делу Србије, верујем да то није већинска Србија. Већинска Србија вапи за елементарном нормалношћу, тражи дијалог и пристојност.
У интервјуу за Телевизију Шабац градоначелник се осврнуо и на седницу Комитета за мониторниг која је одржана 7. фебруара у Београду и рекао да је министар Ружић произвео „озбиљан дипломатски скандал“ јер је изнао неистине о састанку са представницима Комитета.
-Доказаћемо да Србија без поштених избора и слободних медија не може даље да се развија. Жао ми је што је већ доказано да министар износи неистине, закључио је Зеленовић.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa