Инфо

16. фебруар 2019.16. феб 2019.
Алексић: Вучић поново слагао пољопривреднике, мораће да објасни зашто

Алексић: Вучић поново слагао пољопривреднике, мораће да објасни зашто



БЕОГРАД, 16. фебруара 2019. (Бета) - Потпредседник Народне странке и народни посланик Мирослав Алексић позвао је данас председника републике и премијерку да објасне зашто су преварили пољопривреднике да ће Влада донети одлуку о субвенционисаном гориву.

"У одлукама Владе Србије од четвртка нема одлуке о субвенционисаном гориву, иако је Вучић то најавио у Вршцу и у то сви могу да се увере погледом на сајт Владе", навео је Алексић, а преноси служба за информисање Народне странке.

Он подсећа и на то да је министар Недимовић 2017. године, као и 2018. године обећавао субвенције за гориво, али да се то до дан данас није догодило.

"Тако су још 2012. године у својој Белој књизи обећали да ће се буџет за пољопривреду повећавати сваке године за по један одсто. Слагали су. Уместо обећаних 11 одсто за ову годину, буџет за пољопривреду је и ове године мањи од пет одсто, иако закон прописује да мора бити најмање пет", указао је Алексић.

Он је додао да из године у годину пољопривредници слушају бајке, а да је њихова реалност сурова.

"Субвенције по хектару су смањене са 12.000 динара, колико су биле 2012. године, на 3000 динара. Четири године српски пољопривредник плаћа најскупље гориво у региону. Цео државни врх се хвали суфицитом у буџету, а у земљи коју они воде пољопривредницима се дугује за премију за млеко од јула прошле године, нема противградних ракета, а плата стрелаца за месец дана рада по 24 сата износи 4.000 динара", навео је Алексић.

Он је указао и да од пољопривреде у Србији данас живи преко милион и по људи.

"Сви ти људи имају имају исправан утисак, да држава ради против њих јер им из године у годину смањује субвенције, а подиже намете. Уколико се оваква пољопривредна политика режима настави, српски сељак ће радити као надничар на њивама које ће купити Арапи", упозорава Алексић.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa