Инфо

13. март 2019.13. мар 2019.
Соларни панели освајају кровове

Соларни панели освајају кровове

Мирослав Остојић, власник предузећа Mi Solarfactopi ДОО из Богатића је уговором са општином обезбедио коришћење соларних панела на крововима, који су све чешћа појава у овом крају и већ су у функцији на више објеката. Мирослав на овакав начин производи електричну енергију и продаје је Електропривреди Србије.
Бранислав Иванковић из Бадовинаца је на крову своје викендице, крај Дрине монтирао само једну соларну плочу, а произведену електричну енергију користи за осветљавање просторије.
- Соларне плоче постепено стижу и на мачванске кровове. Служе најчешће за загревање воде или производњу електричне енергије. Раде на бази силицијума, каже Зоран Арсеновић, укључен у реализацију пројекта о прекограничној сарадњи општине Богатић и града Бијељина, на плану коришћење обновљивих извора енергије, чиме Србија остварује уговор са Европском унијом о обезбеђењу удела обновљивих извора енергије до 27 одсто у укупној потрошњи, а рок за ово остварење је 2020. година.
Соларни и други обновљиви извори енергије имају огроман потенцијал у шабачком крају и могу у многоме да допринесу бржем развоју локалне привреде, кроз привлачење нових инвеститора.
Љ.Ђ.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa