Инфо

14. март 2019.14. мар 2019.
Борба са белином платна
Иван Вујанић - академски сликар

Борба са белином платна

На сликама се види развој уметника, његово сазревање. Приметне су животне фазе кроз које пролази. Најискренији су они који не знају много о делима и уметнику, а ипак уметност изазове код њих осећај. Није лако напустити сигурну зону. Борба са белим платном је најтежа
Уметност је потрага за сопством, истином, слободом, али и најтежа унутрашња битка коју стваралац води. Мењајући се, уметник преображава своју природу, али и свет око себе. Спознаја, одувек присутна у уметности, неодвојиви је део људске маште, али и жеље, потребе да се мења. Како стваралац оваплоћује мисли, осећања и претвара их у нову стварност приближио нам је Иван Вујанић, дипломирани сликар, професор Ликовне културе у Основној школи „Лаза К. Лазаревић“.
Магија несвесног најбољи је подстицај за уметника. Води га кроз измаштане светове где се крије надахнуће. Обриси инспирације настали у сновима попримају јасне облике тек када се уметник сусретне са платном.
- Један сан преточио сам у слику. Потпуно сам заборавио на време и сликао од ујутру до увече. Увек када је погледам осетим нешто посебно, другачије. Једноставно, нешто се тада пробудило у мени.
опширније у штампаном издању
М. Живановић

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa