Инфо

23. март 2019.23. мар 2019.
СДС једногласно за интеграцију са ДС и ЗС

СДС једногласно за интеграцију са ДС и ЗС

Главни одбор Социјалдемократске странке(СДС) данас је једногласно донео одлуку о процесу интеграције те странке са Демократском странком (ДС) и Заједно за Србију (ЗЗС).
Главни одбор је, такође, данашњом одлуком овластио Председништво СДС да настави преговоре са ДС и ЗЗС о организовању скупштине на којој би се ове три странке ујединиле у нову организацију, саопштила је СДС.
"У околностима борбе против Вучићевог режима и његове страначке мегаструктуре у опозицији је неопходно формирање снажне страначке инфраструктуре са јасно дефинисаном политиком и удруживање странака које деле исту вредносну и политичку оријентацију", изјавио је председник СДС Борис Тадић, пренела је та странка.
Тадић је рекао и да "грађански протести представљају најшири блок који окупља градјане свих политичких оријентација, док је Савез за Србију ужи политички ентитет који окупља политичке странке различитих оријентација".
"Сматрамо да је поред тога неопходно и формирање нове политичке организације која би удружила највеће страначке инфраструктуре у опозицији и била стожер градјанских проевропских опозиционих странака", рекао је Тадић.
Он је истакао да је нова организација "одговор на критике да је актуелна опозициона борба у ширим политичким савезима исувише политички дифузна и усмерена само на рушење режима, али је истовремено и ојачавање постојећих савеза у оквиру којих настављамо заједничку борбу за слободну и демократску Србију".
"Борба за демократију и изборне услове подразумева заједничку борбу свих истинских опозиционих странака, без обзира на политички предзнак. Медјутим, нова организација коју оснивамо даје одговор и за 'дан после' и нуди јасну политику", изјавио је Тадић.
Он је нагласио да је идеја уједињења странака насталих из ДС-а претпоставка изградње демократије у Србији и остваривања стратешког циља пуноправног чланства у ЕУ.
Бета

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa