Инфо

24. март 2019.24. мар 2019.
Представници ДСС у Београду поставили споменик Александар Вучић - последња НАТО ракета

Представници ДСС у Београду поставили споменик Александар Вучић - последња НАТО ракета

БЕОГРАД, 24. марта 2019. (Бета) - Представници Демократске странке Србије (ДСС) обележили су данас 20 година од НАТО бомбардовања Савезне Републике Југославије (СРЈ) перформансом у оквиру којег су поставили споменик под називом "Александар Вучић - последња НАТО ракета" испред зграде Председништва Србије, а лидер странке Милош Јовановић је поручио да је то "споменик бешћашћа".

Јовановић је новинарима рекао да ће председник Србије Александар Вучић у Нишу данас обележити 20 година НАТО бомбардовања СРЈ иако на то нема "морално право јер ће потписом који жели да стави на правно-обавезујући споразум обесмислити сваку жртву која је пала у одбрани земље 1999. године".

Наводећи да је да је 24. марта 1999. почео најозбиљни рад на сецесији Косова, Јовановић је казао да би, према Вучићевим идејама, 20 година касније требало да се заврши тако што ће "налив пером потписати некакав правно-обавезујући споразум којим би Србија требало да призна сецесију Косова", чиме ће отворити низ нових проблема.

"То је невероватна срамота. Ово је споменик бешчашћа, такве визије и такве акције које намерава да спроведе Александар Вучић. ДСС се апсолутно противи таквом епилогу и даћемо све од себе да се тако нешто не догоди. То би био пораз српске националне идеје, српске историје и пљување по свакој жртви", рекао је Јовановић.

Лидер ДСС-а казао је и да не само што ће Вучић обесмислити српску историју, српске жртве и борбу 1999. године, као и многе борбе пре тога, већ ће и Србију увести у нестабилност за наредних 20 година.

"Предамо ли Косово то није крај проблема, већ је то отварање низа проблема - од Рашке области, преко Војводине, југа, централне Србије", казао је Јовановић.

Замолио је грађане Србије да не мисле да су "најлакша решења за косовско-метохијско питање" и најбоља.

"Ако неко мисли да нам је најлакше да се отарасимо Косова, мора да схвати да греши. Ако неко мисли да је то најлакше за бољи живот, двоструко греши јер нам то неће обезбедити бољи живот и просперитет", рекао је Јованвић.

Председник омладине ДСС Здравко Веселинов рекао је да се та странка одлучила да направи споменик на 20 годишњицу НАТО бомбардовања СР Југославије, поводом тога што следи потписивање правно-обавезујућег споразума са Приштином, који је "последњи чин велеиздаје".

"Споменик је до пола као ракета, а у другој половини део налив пера. Александар Вучић је последња НАТО ракета јер је то последњи чин предаје Косова и Метохије. Биле су јасне последице НАТО бомбардовања - убијене жртве, касније жртве осиромашеног уранијума. Последице Вучићевог потписа биће распарчавање даље Србије", рекао је Веселинов.

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa