Инфо

17. април 2019.17. апр 2019.
Вршњачко насиље - проблем друштва

Вршњачко насиље - проблем друштва

У шабачким основним школама и Шабачкој гимназији у току дана биће реализована је интерактивна едукативна представа под називом „Зато што те се плашим“ у циљу превенције вршњачког насиља.

Програм је подељен у три целине. Први део чини представа, под истим називом, која сликовито приказује однос добрих и лоших модела понашања, учећи младе да једино решење проблема и сукоба комуникација.

Главну улогу тумачи Иван Јефтовић који потписује и режију, а у представи још играју Милена Николић и Дејан Јајчанин.

У другом делу програма деци се обратио психолог проф. др Жарко Требјешанин који је током свог излагања присутима указао на проблем вршњашком насиља, а затим кроз разговор са децом истакао најчешће разлоге овог свеприсутног проблема.

-У нашем друштву насиље је свуда присутно, а посебно забрињава пораст вршњачког. Нажалост, често поселдице су трагичне. Овим програмом покушавамо да у што више градова у Србији покажемо да насиље не води никуда и како се конфликти могу решавати на другачији начин. На насиље је најгоре одговорити насиљем - рекао је Требјешанин.

У трећем делу програма деца имају прилику да својим идејама укажу на решавање одређенух конфликта из представе.

На овај начин покушано је да се младима и деци корз прилагођен и прихватљив садржај прикаже како да решавају сукобе у свакодневном животу.



Представа препоручена је од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја, Министарства унутрашњих послова и Сталне конференције градова и општина. Планирано је да програмом буду обухваћене све школе. До сада је програм реализован у Основној школи у Прњавору, ОШ "Вук Караџић" Шабац.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa