Инфо

18. април 2019.18. апр 2019.
Грађани предвођени председником општине Стари град блокирали радове на Тргу републике

Грађани предвођени председником општине Стари град блокирали радове на Тргу републике

Група од неколико десетина грађана предвођених председником општине Стари град Марком Бастаћем блокирала је данас нешто после 12 часова радове на београдском Тргу републике, тако што су без инцидената "формирали живи зид" око механизације.

Обраћајући се новинарима, Бастаћ је казао да ће блокада радова на Тргу републике под називом "Одбранимо Београд" трајати целог дана.

"Ово је још једна блокада коју спроводимо како бисмо одбранили све оно што Весић покушава да уништи. Наши захтеви остају исти, тражимо од градоначелника Београда Зорана Радојичића да разговара са нама, да се обуставе штетни радови док се грађани на референдуму не изјасне о њима и хитно разрешење заменика градоначелника Горана Весића", навео је Бастаћ додајући да ће све што грађани данас буду радили на Тргу републике, бити "потпуно мирно".

Упитан да ли су у току радови на изградњи жичаре на Калемегдану, Бастаћ је рекао да тренутно у том делу града нема ни механизације ни радника, али и најавио да ће у случају да ти радови почну "телима бранити културно-историјско наследје које Весић покушава да уништи".

Он је најавио и да ће убрзо бити расписан референдум у општини Стари град на ком ће грађани моћи да се изјасне да ли подржавају грађевинске радове у центру Београда.

Упитан зашто је на Тргу републике поставио саобраћајни знак са натписом МЕТРО, председник општине Стари град је рекао да тиме жели да покаже "метро станицу која не постоји".

Бастаћ није хтео да одговара на питања новинара телевизије Пинк и Студио Б док како је рекао, власници тих медија не упуте извињење за "лажи које пласирају" о представницима опозиције.

Бастаћево обраћање ометао је председник Удружења породица убијених и киднапованих на Косову и Метохији Симо Спасић који је оптужио бившу Демократску опозицију Србије да је ослободила "албанске злочинце" из српских затвора а дошло је и до мањег вербалног инцидента измедју окупљених градјана када је један од њих упитао Бастаћа "како га није срамота" што блокира радове, на шта су остали реаговали тврдећи да се ради о "провокатору" Српске напредне странке.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa