Инфо

18. април 2019.18. апр 2019.
УНС: Тужилаштво да открије ко стоји иза претњи и увреда истраживачким новинарима

УНС: Тужилаштво да открије ко стоји иза претњи и увреда истраживачким новинарима

Удружење новинара Србије (УНС) затрашило је данас од Тужилаштва за високотехнолошки криминал да утврди ко стоји иза монтираног снимка са уврдљивим садржајем, објављеног на Твитеру, у којем се истаживачки медији и новинари означавају као издајници и страни плаћеници и да покрене поступак против одговорних.

У саопштењу се наводи да су у УНС-у запрепашћени увредљивим садржајем видео клипа.

Подсећа се да је на Твитер профилу "Наталија Дугоњић" објављен видео клип у коме се новинар БИРН-а Слободан Георгиев, али и БИРН, ЦИНС и КРИК означавају као "издајници" и "плаћени за пљување Вучића".

УНС је забринут и због учесталих увреда истраживачким новинарима на порталу Истрага, чије су последице претње на друштвеним мрежама новинаркама Сањи Кљајић, Вањи Дјурић и Милени Поповић.

Из УНС-а истичу да свако има право да буде незадовољан радом новинара, али да је неприхватљиво да се незадовољство исказује претњама, нападима и увредама.

УНС позива новинаре, медије, учеснике у политичком животу, као и целокупну јавност да цивилизовано расправљају о свему што је спорно у садржају медија и да се обраћају за то формираним саморегулаторним и регулаторним телима.
Beta

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa