Инфо

19. април 2019.19. апр 2019.
Са Косова кренуло 155 аутобуса на митинг у Београд

Са Косова кренуло 155 аутобуса на митинг у Београд

КОСОВСКА МИТРОВИЦА, 19. априла 2019. (Бета) - Јутрос је ка Београду на митинг "Будућност Србије" са севера Косова кренуло око 70 аутобуса, а са читаве територије Косова око 155.

Многи су кренули комби превозом или својим аутомобилима, па у Српској листи процењују да би на митинг требало да стигне око 7.500 грађана.

Према сазнањима са терена, аутобуси различитих превозника међу којима су и власници Албанци јужно од Ибра, више пута су се заустављали како би формирали колону и заједно стигли у Београд.

Из Српске листе кажу да је интересовање за одлазак на митинг било велико, али да је број оних који су планирали да путују за Београд јуче значајно смањен.

Све школе, јавне и здравствене установе у северном делу Косовске Митровице раде без проблема али је видљиво мање присуство градјана и аутомобила на улицама севера Косова.

Митинг "Стоп насиљу" биће одржан у 18 сати на платоу код Дома Народне скупштине, а најављено је обраћање премијерке Србије Ане Брнабић, министра спољних послова Ивице Дачића, председавајућег Председништва БиХ Милорада Додика и министра спољних послова Мадјарске Петера Сијартоа.

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa