Инфо

19. април 2019.19. апр 2019.
Новинари на скупу у Београду позвали тужилаштво да реагује на претње њиховим колегама

Новинари на скупу у Београду позвали тужилаштво да реагује на претње њиховим колегама


У организацији недељника "Време", група новинара окупила се данас испред зграде Тужилаштва за високотехнолошки криминал у Београду и позвала запослене у тој институцији да "раде свој посао" у вези претњи које су претходних дана упућене новинарима БИРН-а, ЦИНС-а и КРИК-а.

Обраћајући се окупљенима, уредник БИРН-а Слободан Георгиев, који је на снимку објављеном на Твитеру означен као "издајник који је плаћен за пљување Вучића", казао је да данашњи скуп не представља притисак на тужилаштво већ позив да та институција ради свој посао.

"Ви сте грана власти а не слуга власти. Ви морате да контролишете оне из Немањине улице. Посао људи у овој згради је да питају Александра Вучића да ли је одобрио ове претње а Вучић треба да изађе и каже да са тим нема никакве везе", казао је Георгиев.

Он је навео да су све претње и увреде које су емитоване о њему и његовим колегама долазиле из редова власти али да ни у једном случају тужилаштво није "ништа" урадило.

"И поред тога, морамо веровати да су људи који раде у полицији, судовима и тужилаштву, свесни одговорности коју имају", казао је Георгиев и додао да новинари не смеју да се плаше јер то је како је рекао, њихов и посао свих слободних људи у Србији.

Новинарка Тамара Скрозза оценила је да је највећи проблем у вези са претњама новинарима у томе што како је рекла, "правосуђе може да ћути на све што се дешава".

"Овој згради иза нас је хитно потребна дератизација. Ми треба да наставимо као и до сада, да дигнуте главе и са поносом радимо свој посао а њих нека је стид", казала је Скрозза.

Она је додала да су претње и напади на новинаре својеврстан "орден и похвала" за то што раде свој посао.

"Једног дана ћемо се поносити што су нас такви људи вређали", казала је Тамара Скрозза.

Извор: Бета

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa