Инфо

21. април 2019.21. апр 2019.
Објављена имена експерата за преговоре о медијима и изборима

Објављена имена експерата за преговоре о медијима и изборима



На скупу "Један од пет милиона - Сви као један" у Београду прочитана су имена ванстраначких експерата који би чинили тим за преговоре о "ослобађању медија" и стварању услова за "фер и поштене изборе".

Обраћајући се окупљеним грђјанима код Теразијске чесме, глумац Бранислав Лечић казао је да су чланови експертског тима професори Чедомир Чупић, Душан Вучићевић, Сњежана Миливојевић, Јованка Матић, политиколог Бобан Стојановић, редитељ Срдјан Драгојевић, новинар Вукашин Обрадовић и социолог Зоран Гавриловић, а да ће им помоћ пружити и Независно удружење новинара Србије (НУНС).

Подсећајући да је на прошлом опозиционом скупу у Београду упућен захтев за формирање заједничке комисије власти и опозиције за дефинисање фер и поштених изборних услова, избор новог састава Регулаторног тела за електронске медије (РЕМ) и избор техничког и уређивачког тима Радио-телевизије Србије и Радио-телевизије Војводине, Лечић је најавио да ће протести бити настављени "до победе".

"Нема повлачења пред издајом, предајом, лажима, пред кршењем Устава. Победићемо гандијевски, са пробудјеном свешћу, један уз другога, без обзира на веру и нацију. Победићемо ненасилним протестима, само треба да издржимо јер лаж не може да продје", рекао је Лечић.

Он је председника Србије Александра Вучића упоредио са румунским дикатором Никалеом Чаушескуом, оптужујући га да "жели да подели грађане, нас против нас" и да жели насиље.

Коментаришући синоћњи митинг у Београду на ком је говорио председник Србије, Лечић је рекао да је то био "опроштајни циркус Александра Вучића".

После Лечићевог обраћања, учесници скупа упутили су се ка згради РТС-а у Таковској улици. На челу колоне грађани носе велики транспарент "Сви као један - Србија" а у улицама којима се крећу, саобраћај је обустављен
Извор: Бета

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa