Инфо

22. април 2019.22. апр 2019.
Дан града Шапца

Дан града Шапца

Низом манифестација Шабац обележава Дан града, у знак сећања на 22. април 1867. године, када је турска војна посада напустила Шабац. Тиме је означен крај више од три века дуге владавине османског царства, на простору Шапца и његове околине.

Свечана академија биће одржана у дворишту Градске куће, у 18 часова, а на њој ће бити уручени кључеви града овогодишњим добитницима Априлских награда.

Фудбалски клуб "Мачва" и прим. др Стеван Станковић, неуропсихијатар, добитници су награде за Укупан развој и промоција града Шапца.

У категорији Развој демократских вредности и поштовање људских права и слобода награду је добио новинар портала "Жиг инфо" Милан Јовановић.

Априлска награда у категорији Развој села, пољопривреде и месних заједница као средишта одлучивања људи и побољшања услова живота и рада, припала је Месној заједници "Змињак-Скрађани".

Поводом Дана града, у галерији Библиотеке шабачке, отворена је изложба "Мој град, моја прича", на којој су приказане књиге и разгледнице о нашем граду које се чувају у фонду Библиотеке, као и путописи о Шапцу.

Народни музеј придружује се прослави Дана града предавањем, "Предаја градова 1867", вечерас, у 19 часова.

У Шабачком позоришту, од 20 часова, биће изведена представа "Претпоследња панда или статика". Улаз је бесплатан, али је неопходно преузети карте на билетарници.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa